Coriandrul este un condiment nelipsit din bucătăriile țărilor asiatice. Pe lângă aroma specială pe care o oferă preparatelor, coriandru aduce mari beneficii sănătății. De aceea este folosit pentru tratarea infamalțiilor apărute la nivel cutanat, a ulcerațiilor la nivelul gurii, la indigestie, conjunctivită și variolă.
Mai mult, datorită acidului linoleic, oleic, palmitic, stearic si a celui ascorbic, condimentul este recomandat celor care au un nivel crescut al colesterolului.
Specialiștii susțin că s-a dovedit că planta minune ajută și la reducerea tensiunii arteriale și previne anemia.
Protejează organismul de Salmonella
Coriandrul are un nivel crescut de dodecenal, un comupus care este mult mai puternic decât antibioticul utilizat în tratarea bolii Salmonella. Introducerea în alimentație ajută la protejarea organismului de această boală care poate duce chiar la deces.
Antioxidanții, vitamina C, vitamina A și fosforul fac din coriandru un protector împotriva tulburărilor de vedere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.