Coriandru, 10 beneficii pentru sănătate. De ce să consumi 16 grame pe zi

Coriandru - Foto: Freepick @stockimagefactorycom
Coriandru - Foto: Freepick @stockimagefactorycom

Coriandru - ce beneficii are pentru sănătate și de ce este recomandat de medicii nutriționiști.

Frunzele de coriandru sunt foarte populare în regiuni de America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Coriandrul face parte din familia Apiaceae, împreună cu țelina, pătrunjelul, morcovul și alte numeroase specii de plante similare.

Coriandrul este o plantă care are în compoziția sa nutrienți importanți, printre care se numără vitamina A, K și C, dar și antioxidanți, iar datorită aromei sale ușor piperate și acrișoare, această plantă este utilizată cu succes în preparate sănătoase, ideale într-o alimentație echilibrată.

Coriandrul poate fi folosit cu succes pentru a condimenta supe, salate, curry sau alte tipuri de preparate.

În plus, frunzele de coriandru pot fi folosite întregi și adăugate ca atare în salate, în timp ce semințele uscate pot fi măcinate și utilizate pe post de condimente în mâncare.

Coriandru, beneficii pentru sănătate

1. Diminuează inflamațiile din corp

Coriandru este o sursă bogată de antioxidanți, previne deteriorarea celulară, cauzată de radicalii liberi, iar acești antioxidanți contribuie la diminuarea inflamațiilor din corp.

2. Susține imunitatea și sănătatea oaselor

16 grame de coriandru conțin 16% din doza zilnică de vitamina K, necesară în menținerea sănătății oaselor și refacerii țesuturilor. De asemenea, aceeași cantitate asigură 5% din doza zilnică de vitamina A și 2% din doza zilnică de vitamina C, responsabile cu susținerea sistemului imunitar, potrivit Health.

3. Ajută la menținerea sănătății inimii

O analiză publicată în anul 2022, în articolul științific intitulat Molecules, arată că această plantă ar putea reduce factorii de risc ai bolilor de inimă.

Specialiștii susțin și că un consum constant de condimente sau ierburi ajută la reducerea aportului de sodiu din organism. Pe termen lung, acest tip de comportament alimentar poate îmbunătății sănătatea inimii.

4. Are proprietăți dezinfectante, antiseptice și detoxifiante

5. Contribuie la tratarea afecțiunilor prezente la nivelul pielii, infecții fungice sau eczeme.

6. Tratează durerea și inflamațiile

7. Tratează problemele gastrice sau diabetul

8. Reglează colesterolul

Conform studiului prezentat în articolul științific menționat, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, coriandrul contribuie la reglarea hipertensiunii arteriale și la scăderea colesterolului rău (LDL) din sânge.

9.  Protejează creierul împotriva Parkinson, Alzheimer sau scleroza multiplă

Funzele de coriantru au proprietăți benefice și pot să îmbunătățească memoria și să reducă anxietatea.

10. Tratează gazele intestinale

Infuzia din coriandru o prepari dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită. Ceaiul îl bei pe parcursul unei zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel