Copilul tău are astm? Nu renunța la animalul de companie!

Dana Lascu |
Data publicării:

Copilul vostru are astm bronșic și un animal de companie? S-ar putea să nu fie necesar să renunțați la pisica sau câinele vostru, după cum arată rezultatele unui studiu. Tratamentul contează!

Un nou studiu realizat, la Nationwide Children's Hospital, a analizat expunerile de mediu, cum ar fi animalele de companie și fumatul pasiv, pentru a determina dacă acestea au un rol în controlul astmului bronșic în rândul copiilor a căror afecțiune este gestionată conform instrucțiunilor NAEPP (EPR-3). Cercetătorii au descoperit că odată ce ghidurile de tratament pentru astm bronșic sunt urmate, expunerile la animalele de companie sau fumatul pasiv nu au fost factori semnificativi în ameliorarea generală a afecțiunii, în timp.

Cum a fost realizat studiul

Copiilor cu diagnosticul de astm necontrolat, care au fost urmăriți la un centru de astm pediatric, le-a fost asigurată asistență pentru astm în conformitate cu orientările NAEPP. La fiecare vizită (3-6 luni), familiile au completat chestionarele privind astmul, inclusiv nevoile acute de îngrijire, controlul simptomelor și testul de control al astmului (ACT).

Controlul astmului la pacienți a fost evaluat la fiecare vizită. Rezultatele au fost comparate între pacienții cu sau fără expunere la fumatul pasiv și între pacienții cu sau fără expunere la animalele de companie (pisici sau câini) la domiciliu, la momentul inițial și în timp.

Tratamentul e mai important ca expunerile

395 de copii, cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani, au fost incluși în acest studiu. 25% erau expuși pasiv la fum de tutun, iar 55% erau expuși la o pisică sau un câine la domiciliu. Rezultatele clinice incluse în timp în respectiva cohortă au arătat că îmbunătățirea stării a fost independentă de expunerea la animalele de companie. Aceste constatări sugerează că tratamentul cu astm este mai important decât anumite tipuri de expuneri la mediu, arată un material furnizat de American College of Chest Physicians.

Studiul, integral, poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel