Copil de tei ani și jumătate, mort în drum spre spital. Ce acuză părinții

DCMedical Team |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Un nou scandal care are în centru serviciul de ambulanță a apărut în spațiul public, după ce un copil de tei ani ș jumătate a murit în condiții neelucidate. Tatăl acuză că a venit o ambulanță fără medic, iar cea de-a doua a venit cu medic, dar cu mare întârziere.

Copilul a murit în drum spre spital, după ce prma ambulanță a venit doar cu asistent, iar cea de-a doua a venit după mai bine de o oră, acuză părinții.

Tatăl copilului povestește că băiatul a început să se simtă rău miercuri seara, în timp ce se afla cu bunica sa și cu un unchi. Cel mic a început să scuipe sânge, motiv pentru care rudele au sunat imediat la ambulanță. 

Potrivit părinților, o ambulanța a ajuns la fața locului, ambulanță în care copilul a stat mai bine de o oră, deoarece aceasta nu avea medic. Astfel încât au fost nevoiți să aștepte una cu medic. 

”A stat o salvare acolo cu el, eu nu am putut să îl iau, și a așteptat acea salvare o oră medicul principal cu o altă salvare. Și băiatul meu a murit pe drum încoace. Dacă eram eu, ajungeam de 5 ori la spital cu el. Eu am făcut 100 de km aseară, ei au făcut 30”, a declarat Alexandru Mancaș, tatăl copilului. 

Acesta a povestit că băiatul nu a avut niciodată probleme de sănătate, însă în ultimele zile era puțin răcit. 

”S-a simțit rău, a început să scuipe sânge, ei s-au panicat și au sunat la salvare. L-au luat viu și a ajuns mort la spital. Pe mine mă deranjează că a stat o oră prima salvare ca să vină a doua. De ce nu au trimis medicul? Au trimis un amărât de asistent...”, a mai spus tatăl, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Pe de altă parte, cei de la Ambulanță spun că acuzațiile tatălui sunt nefondate

”Am primit un apel la ora 23:26, din localitatea Victoria, situată la aproximativ 50 de km de stația de bază Botoșani. Motivele solicitării erau similare unei crize comițiale. O scurtă pierdere de conștiență, și lucru întâlnit frecvent la această vârstă la copii, febră... 

În prima clipă, și lucrul acesta poate fi verificat, a fost trimit un echipaj B, care a plecat în interval de maximum 3 minute. Verificat pe datele pe care le avem pe înregistrarea electronică. La 23:29. Am trimis un echipaj și analiza de a trimite un al doilea echipaj se face în funcție de parametrii vitali care sunt confirmați de către apelant. 

La un interval de 3 minute distanță, dispecerul a revenit și părinții au confirmat că cel mic are puls și respiră. Și lucrul acesta a făcut să nu fie necesară trimiterea unui al doilea echipaj. Au mai fost 3 asemenea convorbiri prin care dispecerul a vorbit cu familia, ei s-au oferit să iasă în întâmpinare și au plecat cu o mașină proprie, iar noi am sunat să vedem unde este punctul de întâlnire, ca să știm să nu meargă pe alt traseu și au confirmat încă de 2 ori că cel mic are puls și respiră. 

După douăzeci și ceva de minute, la preluarea copilului de către echipajul cu asistent medical, a fost monitorizat prompt și s-a scos un traseu electrocadiografic care arăta că băiatul este în asistolă. Adică nu avea semne vitale. Deci el a fost preluat în asistolă, nu s-a întâmplat în ambulanță. 

În momentul în care echipajul B primește un copil în asistolă, fără semne vitale, atunci cheamă în întâmpinare un echipaj cu medic, care a ajuns și el. Echipajul cu medic a ajuns după douăzeci și ceva de minute. 

S-a aplicat protocolul de resuscitare, dar copilul era deja fără semne vitale”, a declarat Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt Ambulanță Botoșani, pentru Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel