Copiii, victime colaterale ale pandemiei COVID-19: Încercări de sinucidere mai multe în 2020! STUDIU

Dana Lascu |
Data publicării:
Copii, carantina
Copii, carantina

Copiii poate nu se infectează la fel de ușor cu coronavirus ca adulții, dar pandemia COVID-19 are un efect nefast asupra psihicului lor. Un studiu arată că în perioadele de carantină și de închidere a școlilor fost mai multe tentative de sinucidere și mai mulți copii au avut gânduri de suicid decât în anul precedent. 

Ratele de idei suicidare și de tentative de sinucidere au fost mai mari în primele luni din 2020 comparativ cu perioada similară din 2019, potrivit unui studiu realizat pe tineri cu vârste între 11 și 21 de ani într-o zonă metropolitană importantă din Texas.

Ratele semnificativ mai mari de comportamente legate de sinucidere par să fi corespuns cu perioadele în care factorii de stres COVID-19 și restricțiile (de exemplu, ordinele de carantină și închidere a școlilor) au fost implementate, indicând faptul că tinerii au avut o suferință mai mare în aceste perioade, conform studiului „Suicide Ideation and Attempts in a Pediatric Emergency Department Before and During COVID-19” (link direct studiu).

Cercetătorii au analizat datele electronice ale dosarelor medicale de la 18.247 de tineri care s-au prezentat la un departament mare de urgență pediatrică. Dintre cei 12.827 de tineri care au finalizat un screening de risc de sinucidere, 59% au fost fete și vârsta medie a fost de 14,5 ani. Aproximativ 48% erau hispanici / latinx, 26,8% non-hispanici albi și 19,1% non-hispanici negri sau afro-americani. Un raport care semnala gânduri sau comportamentelor suicidare a completat la 3,5% dintre pacienți.

Pacienții au completat versiunea de screening cu șapte articole a „Scării de evaluare a gravității suicidului – Columbia”. Două întrebări evaluau ideea de sinucidere pasivă și activă în luna anterioară. Dacă a fost prezentă ideea activă, trei elemente suplimentare au evaluat severitatea acestei stări. Toți tinerii au răspuns la un articol despre istoricul încercărilor de sinucidere și, dacă au avut astfel de încercări, au fost întrebați dacă a avut loc o tentativă în ultimele trei luni.

Apoi, datele obținute pe perioada ianuarie-iulie 2020 au fost comparate cu date similare din același interval din 2019.

Rezultatele au arătat că ideile suicidare recente au fost de 1,60 și 1,45 ori mai prezente în martie și, respectiv, în iulie 2020, decât în martie și iulie 2019. Probabilitatea de încercare recentă de sinucidere au fost considerabil mai mari în februarie (de 1,58 ori), martie (2,34), aprilie (1,75) și iulie (1,77) anul trecut decât în aceleași luni din 2019.

Sex and racial/ethnic group did not raise the likelihood of recent suicidal ideation from 2019 to 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel