Copiii și excursiile. Cum îi ajută călătoriile în primii ani de viață

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Cei mici și călătoriile FOTO: Pixabay
Cei mici și călătoriile FOTO: Pixabay

Experții susțin că vacanțele le dezvoltă celor mici mintea, capacitatea de a înțelege diferențele culturale dintre popoare și abilitățile.

Copiii, călătoriile. Experții susțin că vacanțele cu cei mici constituie o modalitate care le stimulează semnificativ dezvoltarea, în ciuda ideii că o călătorie cu un copil, indiferent de vârstă, ar fi o perspectivă descurajantă.

„Vor începe să învețe instrumentele pentru dezvoltarea de relații semnificative, în special peste diferențe, de la o vârstă fragedă. (...) Călătoria are potențialul de a crea o nouă narațiune care îi învață pe copii despre asemănările cu ceilalți [și] pune bazele puternice, mai ales în primii ani... Avem potențialul de a crește o generație care știe să trăiască și să coexiste cu fiecare", afirmă dr. Robin Hancock, specialist global în educație, pentru Travel + Leisure.

Experții mai amintesc că vacanțele cu cei mici îi pot face mai empatici față de diferențele culturale și îi ajută să se adapteze la schimbare, chiar să le modeleze dezvoltarea lingvistică ca bebeluși. Specialistul amintit mai precizează că, deși este posibil ca piticii să nu-și amintească de micile aventuri, ele vor avea impact asupra dezvoltării sale, mai ales că cea mai rapidă dezvoltare a creierului are loc în primii cinci ani ai vieții unui copil, și în special în primii trei. Iar călătoriile de la naștere până la aproximativ trei ani cu oameni diferiți decât ei „normalizează" experiența de viață a puștilor.

Idei despre cum să transformați micile sau marile călătorii cu copiii în aventuri de neuitat:

Călătoriți cu cei mici chiar dacă au doar 6 luni - le poate ajuta dezvoltarea lingvistică și îi face mai deschiși la comunicarea cu cei din jur, îi scapă de prejudecăți.

Faceți o plimbare într-un cartier local – poate avea unul dintre cele mai mari impacturi asupra copiilor deoarece creierul unui copil tinde să facă conexiuni pe baza a ceea ce le este familiar.

Creați o tradiție în timp ce sunteți în vacanță - tradițiile îi ajută pe copiii să se conecteze la călătorii.

Spune-i copiilor să se joace cu alți copii – deși nu vorbesc aceeași limbă; ajută la dezvoltarea creierului și abilităților.

Transformați călătoria într-un joc – spuneți-le micuților să găsească lucruri noi pentru ei și pe care nu le-au mai văzut niciodată acasă.

Pregătiți copiii pentru vacanță – îi ajută să experimenteze mai mult în călătorii, și, adaugă specialiștii, părinții nu trebuie să se îngrijoreze deoarece micuții tind să fie „mai adaptabili decât noi (n. r. adulții) în situații noi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel