Intr-un nou studiu publicat in revista "Epidemiology & Community Health" se demonstreaza ca aceste vicii provoaca schimbari fizice.
In primul stadiu s-a descoperit ca un om care consuma alcool ocazional sau moderat nu prezinta semne premature de imbatranire, informeaza Medlife.ro. Totusi, nici s-a constatat ca exista un proces mai lent de imbatranire in cazul acestei categorii in comparatie cu oamenii care nu consuma deloc alcool.
Studiul "Copenhagen City Heart" a adunat informatii de la 11.500 de adulti carora le-au fost monitorizate sanatatea inimii si ritmul de imbatranire timp de 11 ani si jumatate. Studiul a inceput in anul 1976 si a urmarit un esantion aleatoriu de persoane daneze care locuiau in Copenhaga,cu varsta de peste 20 de ani, astfel: anul 1981-3 persoane, anul 1991-4 persoane si anul 2001-3 persoane.
Inainte de fiecare vizita la clinica, participantii au raspuns unor intrebari referitoare la stilul lor de viata pana in acel moment, la starea sanatatii si la consumul de alcool si tutun, mai scrie sursa citata.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.