În studiul care a fost publicat pe 20 februarie în revista de specialitate Asia Pacific Journal of Clinical Oncology, 833 pacienți cu cancer colorectal au fost analizați în comparație cu 833 de persoane clinic sănătoase, în funcție de vârstă, sex și zona de reședință. Informațiile demografice și dietetice au fost colectate prin interviuri față-în-față folosind un chestionar validat pentru frecvența alimentară.
Riscul de cancer colorectal scade dramatic
Cercetătorii chinezi au constatat că riscul de a avea cancer colorectal au fost cu 79% mai mic la adulții care au consumat cantități mari de legume din clasa allium, comparativ cu cei care au consumat cantități mici.
„Este demn de remarcat faptul că, în cercetarea noastră, se pare că există o tendință: cu cât este mai mare cantitatea de legume allium consumată, cu atât este mai mare protecția", a spus autorul principal dr. Zhi Li, de la First Hospital al Universității Medicale din China.
„În general, concluziile prezente aruncă o lumină asupra prevenirii primare a cancerului colorectal prin intervenția în stilul de viață, care merită explorări aprofundate ulterioare", a notat acesta.
Din clasa allium de legume fac parte usturoiul, prazul și ceapa.
Studiul poate fi găsit AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.