Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, medic specialist în neurologie și psihiatrie, a povestit cum a reușit să se vindece de o boală grea. Invitat în cadrul podcastului Fain & Simplu cu Mihai Morar, prof. dr. Constantin Dulcan, a povestit cu a învins cea mai grea boală.
”M-am autovindecat de cea mai grea boală, în anul 2003. Au trecut 20 de ani de atunci. Niciodată nu au trecut 20 de ani fără recidivă dacă nu era vindecat. Nu am avut recidivă și nici nu am.
Dacă vreți să vindecați o boală, rețineți următorul lucru: starea psihică are o chimie, iar chimia aia te vindecă. Este ca și cum ai face injecții sau ai luat un medicament și, în loc să iei un emdicament din afara corpului, ai un medicament în tine.
Asta se cheamă farmacia propriului tău corp. Deci, starea psihică de vindecare, aia în care tu ești convins că, în permanență, ești sănătos, asta aduce chimia vindecării și îți vindecă orice boală. Tu îți imaginezi acest lucru, că ești sănătos”, a spus prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, în cadrul podcastului Fain&Simplu cu Mihai Morar.
Puterea minții, vindecătoare
”Deci, dacă vreți să vă vindecați o boală, scoateți din minte ideea de boală. Pur și simplu, gândiți-vă că sunteți sănătoși. Atenție, un alt lucru de reținut! Să mulțumești că te-ai vindecat când tu ești bolnav. Aparent, este un paradox. Nu! Mulțumind pentru că tu te-ai vindecat, aduci în tine energia vindecării, nu energia bolii.
Și boala are energia ei și boala are chimia ei tot așa și cu sănătatea. Tu aduci în mintea ta și în corpul tău energia și chimia sănătății. Toți, fără excepție, putem să facem un lucru. Doar ritmul și timpul în care ajungem să executăm acel ceva e diferit de la om la om.
Unii învață foarte repede tabla înmulțirii, alții mai încet, unii sunt pragmatici, există mai multe tipuri de inteligență. Nu există nici vârsta la care putem să învățăm ceva, nu există nici timpi egali, ci pur și simplu doar o voință, o persistență, o perseverență.
Ceea ce unul obține în trei zile, poate altul obține în trei săptămâni sau în trei luni. Importantă este perseverența, voința. Există două registre: conștient și inconștient. Conștiința este cea care fixează scopul, planul, dar subconștientul este cel care vindecă”, a mai spus prof. dr. Constantin Dulcan.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.