Conf.dr. Horia Bumbea: Transplantul medular, când se face și cui îi folosește

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr. Horia Bumbea. FOTO: DC MEDICAL
Dr. Horia Bumbea. FOTO: DC MEDICAL

Conf.dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie clinică, cu competență în hematologie de laborator, și doctor în științe medicale, va explica, de la ora 17.00, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, la ce folosește această procedură/terapie medicală și în ce patologii este ea indicată.

Spitalul Universitar de Urgență București a realizat în noiembrie anul trecut primul transplant medular după o întrerupere de 10 ani.

Pacientei, în vârstă de 41 de ani, din București, i s-a făcut o autogrefă, adică transplant cu propriile celule stem. „Am realizat un transplant autolog. Este o procedură care se realizează în anumite afecțiuni hematologice, ca o consolidare a răspunsului obținut prin tratamentul chimioterapic și în care se recoltează celulele stem înainte de a se face procedura de autotransplant. Celulele stem au fost recoltate din sângele periferic", explica, la momentul respectiv, conferențiar universitar dr. Horia Bumbea, medicul coordonator al compartimentului de Transplant Medular.

Profitând de acest context, astăzi, conf.dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie clinică, cu competență în hematologie de laborator, doctor în științe medicale și medic coordonator transplant medular, va explica, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, utilitatea acestei proceduri și afecțiunile pentru care este ea indicată.

Interviul va fi transmis simultan pe canalele de Facebook și Youtube ale DC MEDICAL, astăzi de la ora 17.00, ulterior putând fi vizionat și aici.


Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel