Condiția esențială pentru ca un spital să aibă finanțare. Prof. dr. Ioan Lascăr: Să sperăm că astfel de acțiuni pot fi luate ca exemplu

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
finantare - FOTO: Freepik@EyeEm
finantare - FOTO: Freepik@EyeEm

Există mai multe condiții care trebuie îndepline pentru ca un spital să aibă finanțare. Prof. dr. Ioan Lascăr a explicat despre ce este vorba.

Autoritățile locale din Comănești au anunțat o investiție impresionantă în infrastructura medicală a orașului. Cu o alocare de 21 de milioane de euro, această inițiativă nu numai că promite să ridice standardele de îngrijire medicală, dar și să servească drept un model pentru alte comunități.

Analizând această investiție în contextul demografic al orașului, cifrele par să confirme un angajament serios față de sănătatea publică. Cu aproximativ 21.000 de locuitori, suma investită reprezintă aproximativ 1100 de euro per capita. Această sumă considerabilă subliniază importanța pe care administrația locală o acordă sănătății comunității.

Vezi și: Povestea spitalului care a fost salvat de la închidere. Prof. dr. Ioan Lascăr: Prima investiție în sănătate după al Doilea Război Mondial. Aici și-au început cariera două strălucite personalități

Condiția ca un spital să aibă finanțare

Profesorul Ioan Lascăr, originar din Comănești, consideră spitalul drept un exemplu unic în România. Construit în 1952, acesta se distinge prin circuitele medicale și compartimentările excelente, care sunt întâlnite de obicei doar în anumite spitale din SUA.

"Prima condiție este să ai dotarea și infrastructura corespunzătoare. Ulterior, în funcție de nivelul calitativ al actului medical desfășurat vine și feedback-ul financiar dinspre Casa de Asigurări, Ministerul Sănătății, dar o parte consistentă rămâne a fi asigurată din partea administrației locale. 

Mă gândesc că având în vedere investițiile consistente efectuate în spital, 21 de milioane de euro raportate la cei 21.000 de locuitori ai Comăneștiului vine 1100 euro pe cap de locuitor. Să sperăm că astfel de acțiuni pot fi luate ca și exemplu",  a explicat prof. dr. Ioan Lascăr chirurg plastician, în exclusivitate la Interviurile DC MEDICAL și DC News. 

Prin modernizarea infrastructurii medicale și dotarea adecvată a unităților de sănătate, se deschid perspective noi pentru îmbunătățirea calității actului medical și, implicit, a vieții locuitorilor. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel