Condimentul cu efect antidepresiv. Se poate folosi sub formă de extract, ulei sau praf. Îl poți integra în deserturi, folosi la masaj sau aromaterapie

Monika Baciu |
Data publicării:
condimentul cu efect antidepresiv - FOTO: Freepik@bearfotos
condimentul cu efect antidepresiv - FOTO: Freepik@bearfotos

Condimentul cu efect antidepresiv este utilizat de toate gospodinele. În plus, scade nivelul de colesterol și are rol antioxidant.

Condimentul cu efect antidepresiv se găsește în orice bucătărie. Gospodinele îl folosesc la deserturi, dar poate fi utilizat și pentru masaj sau aromaterapie. Vanilia conține un compus numit vanilină. Află ce efecte are asupra sănătății.

Vanilia se folosește încă din cele mai vechi timpuri.  Încă de acum mulți ani, vanilia a devenit aromă pentru înghețată în Europa. În același mod, și Spania a adăugat vanilia în dulciurile de ciocolată timp de secole. Apoi, până în prezent, vanilia este produsă ca aromă principală pentru prăjituri, deserturi și băuturi. După cum am știut cu toții, vanilia este folosită ca desert, băutură și băuturi populare datorită prezenței aromei dulci.

Vezi și: Vaccinarea HPV: cine și la ce vârstă se face. Herghelegiu: Are un efect curativ, stimulează imunitatea, ajută la eliminarea virusului

Extractul de vanilie, cum se prepară

Pe de altă parte, extractul de vanilie este un fel de băutură obținută dintr-o combinație de boabe de vanilie și alcool. Acesta este extras de către alcool, ceea ce îi conferă un gust deosebit. Cu o combinație de boabe de vanilie și alcool, se creează un lichid de culoare închisă cu miros puternic de vanilie.

În plus, există tipuri de boabe de vanilie, inclusiv Tahitian, care are un gust subtil fructat și floral, mexican, care are un gust mai fin și picant și Bourbon sau Madagascar, care are o aromă clasică și robustă. Ca urmare, vanilia din Madagascar este folosită mai ales ca multe tipuri de băuturi de vanilie datorită gustului bogat. Pe de altă parte, un tip comun de alcool care este folosit pentru a face extract de vanilie este alcoolul etilic. Alcoolul se combină cu apă și se lasă la macerat timp de aproximativ 48 de ore. Se depozitează timp de câteva luni și se filtrează sub formă de extract de vanilie.

Vezi și: Colposcopia, ce este. Herghelegiu: Se vizualizează colul uterin utilizând un fel de microscop. Se observă dacă există o leziune

Extractul de vanilie, informații nutriționale

Extractul de vanilie conține mari substanțe nutritive și sunt bogate în vitamine și minerale. Există vanilină care este componenta principală din boabele de vanilie și este benefică pentru sănătatea organismului.

Vanilia acționează ca antibacterian

Studiul a arătat că vanilia conține proprietăți antibacteriene. De asemenea, este asociat cu uleiul de vanilie care are rolul de a inhiba prezența dezvoltării bacteriilor. În consecință, vanilia are un beneficiu pentru a fi comercializată ca produse antibacteriene. Apoi, dacă veți consuma regulat băuturi cu vanilie, aceasta ar putea să vă protejeze organismul împotriva bacteriilor periculoase, potrivit Dr. Health Benefits.

Vezi și: Cine face cancer de col uterin și când trebuie făcut testul Babeș Papanicolau. Herghelegiu: E ușor de realizat

Vanilia acționează ca antidepresiv

Cine nu iubește prăjitura de vanilie, înghețata de vanilie și alte tipuri de băuturi care au gust de vanilie? Ei bine, cum vanilia are un parfum foarte bun, atunci afectează creierul și sistemul nervos pentru a scădea senzația de stres și depresie. De asemenea, cu un parfum grozav, aceasta ridică starea de spirit și acționează și ca un antidepresiv.

În consecință, dacă simțiți că aveți o zi puțin cam încărcată, atunci mâncați orice fel de alimente cu vanilie pentru a vă elibera de stres, deoarece alimentele cu vanilie au o aromă dulce. Mai mult, cercetările au arătat că vanilia folosită în aromaterapie ajută la ameliorarea simptomelor de claustrofobie.

În concluzie, dacă ați reușit să preveniți stresul și depresia, atunci ați reușit să vă îmbunătățiți sănătatea mintală. De asemenea, consumând extract de vanilie, ați reușit să preveniți rănile, stresul mental/emoțional cronic, infecțiile sau chiar deficiențele nutriționale.

Vezi și: Sindromul ovarelor polichistice: cauze, simptome, tratament. Semnul dat de menstruație. Herghelegiu: Ăsta e semnalul de alarmă cu care vin pacientele la ginecolog

Vanilia, rol antioxidant

Deoarece vanilia a conținut acid vanilic și vanilină, aceasta acționează ca un antioxidant. Acești nutrienți ajută la protejarea împotriva componentelor dăunătoare, inclusiv a radicalilor liberi și a toxinelor.

De asemenea, se știe că nutrienții antioxidanți luptă împotriva efectelor radicalilor și ajută în același timp la menținerea sănătății pielii.

Vanilia este o mare sursă de antioxidanți. Prin urmare, acest beneficiu este legat de beneficiul antiinflamator al extractului de vanilie. Apoi, deoarece extractul de vanilie conține nutrienți buni, acesta ajută organismul nostru să își mențină sănătatea.

Mai mult, cercetările au arătat că consumul de extract de vanilie ajută la protejarea capacităților ficatului. În plus, pentru a ameliora inflamațiile musculare și articulare, puteți folosi uleiul de vanilie pentru a fi folosit ca ulei de masaj. Știm că inflamația este rădăcina majorității bolilor.

Vanilia scade nivelul de colesterol

Vanilina conținută în extractul de vanilie arată un potențial de a fi cea care poate scădea nivelul de colesterol din organism. Studiile arată că vanilia poate reduce nivelul colesterolului rău din sânge.

Vezi și: Cafeaua cu lapte, super-imunitate pentru celule. Este o combinație unică. Dublează proprietățile antiinflamatorii

Vanilia, sursă de potasiu

Extractul de vanilie este o sursă foarte bună de potasiu, astfel că are beneficii pentru a menține echilibrul fluidelor și pentru a promova funcționarea creierului, a nervilor și a mușchilor.

De asemenea, puteți consuma extract de vanilie împreună cu broccoli, linte și somon pentru a adăuga mai mulți nutrienți de potasiu în organism.

Vanilia, sursa de sodiu

De ce trebuie să ne preocupăm de aportul de sodiu? Ei bine, sodiul este un mineral care este benefic pentru a menține echilibrul PH-ului și hidratare. De asemenea, participă la promovarea contracțiilor musculare, și a transmisiunilor nervoase.

Chiar, vă puteți îmbunătăți funcțiile creierului dacă consumați un aport moderat de sodiu. În schimb, aportul mai mare de sodiu poate duce la hipertensiune arterială, astfel că trebuie să îl consumi cu înțelepciune.

Vezi și: Endometrioza: simptome și diagnostic. Cum știi dacă ai endometrioză. Dijmărescu: Apare din ce în ce mai mult la suprafață

Vanilia, sursă de magneziu

Extractul de vanilie conține o sursă bună de magneziu. Acest nutrient este un mineral vital care se găsește, de asemenea, în boabele de vanilie. Acesta este benefic pentru a regla sistemul nervos și pentru a echilibra mineralul. Mai mult, magneziul este responsabil pentru menținerea tensiunii arteriale sănătoase, precum și pentru relaxarea tensiunii nervoase și producerea de mai multă energie pentru organism.

Vanilia, sursă de mangan

S-ar putea să trebuiască să consumați nuci, semințe și fructe de pădure pentru a satisface nevoile nutritive de mangan. Pulberea de boabe de vanilie are 30% din necesarul zilnic de mangan. Apoi, cu o cantitate ideală de mangan în organism, aceasta ajută la promovarea stării de spirit sănătoase, a metabolismului și a funcționării sistemului nervos.

Vezi și: Cancerul de col uterin, tratament. Chimioterapie sau radioterapie? Herghelegiu: Chimioterapia nu este cea mai eficientă. Mentalitatea este de a rezeca tumora

Vanilia tratează tusea

Proprietățile blânde ale extractului de vanilie te ajută să ameliorezi durerea de gât și tusea. Chiar și siropurile pentru tuse folosesc adesea aroma de vanilie pentru a da un gust dulce.

Vanilia tratează greața

Consumul câtorva picături de extract de vanilie la un pahar de apă te ajută să ameliorezi greața. Acest beneficiu uimitor te duce la calmarea stomacului. În consecință, este eficient să folosești extractul de vanilie pentru a ameliora simptomele de greață.

Vezi și: Ecografie sau RMN - ce se face pentru un control ginecologic. De ce gazele încurcă examinarea: Pacientele trebuie să aibă o pregătire digestivă în prealabil. Există mici trucuri

Vanilia promovează sănătatea sistemului digestiv

Extractul de vanilie este benefic pentru promovarea unui sistem digestiv sănătos. În plus, puteți face un ceai din boabele de vanilie, acesta fiind un remediu natural pentru a preveni greața, vărsăturile și tulburările de stomac.

Vanilia promovează sănătatea dentară

Mai mult decât să ofere un gust bun și parfumat, dar extractul de vanilie participă la promovarea sănătății organismului tău, inclusiv a sănătății dentare. Deoarece are vanilină, care este similară capsaicinei conținută în chili și euganolilor din multe tipuri de condimente, acestea afectează sistemul nervos central. Prin urmare, deoarece extractul de vanilie conține proprietăți eficiente care acționează ca analgezic, acesta ajută la combaterea durerii de dinți și a infecției.

Vanilia promovează sănătatea inimii

Consumul de extract de vanilie ajută la îmbunătățirea funcției cardiovasculare. Acest beneficiu este legat de prezența vanilinei, care este un ingredient activ care reduce nivelul colesterolului. În consecință, odată cu prezența acestui nutrient, ajută la prevenirea riscurilor de atac de cord și accident vascular cerebral, a inflamațiilor la nivelul arterelor și a cheagurilor de sânge.

Vezi și: Slăbitul sănătos și fără dietă, la îndemâna oricui. Nutriționist: Este pe termen lung. Organizarea este cheia

Vanilia vindecă rănile

Extractul de vanilie acționează ca un mare antiinflamator datorită celor mai buni nutrienți conținuți. Extractul de vanilie funcționează pentru a calma și a liniști zonele inflamate, rănile și arsurile. Astfel, nu numai că oferă mari nutrienți, dar și extractul de vanilie este fiind un remediu alternativ pentru vindecarea rănilor.

Vanilia tratează problemele menstruale

Femeile suferă adesea de probleme menstruale, inclusiv de perioade neregulate ale ciclurilor menstruale. În consecință, odată cu consumul de extract de vanilie poate ajuta la tratarea acestui tip de probleme menstruale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel