Condimentul care ajută la slăbit, dar crește și imunitatea. Lidia Fecioru: Efectele se văd după 5 săptămâni

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Condimentul care ajuta la slabit. FOTO Pexels @ Karolina Grabowska
Condimentul care ajuta la slabit. FOTO Pexels @ Karolina Grabowska

Condimentul străvechi, cu multiple beneficii pentru sănătate. Lidia Fecioru spune că efectele se văd după ”după 5 săptămâni”.

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac naturist, folosind un condiment extrem de apreciat încă din vremuri străvechi. Acesta are, printre altele, efecte antibiotice, combate răceala și gripa, dar și dă un gust deosebit mâncărurilor.

"Se iau căţeii de usturoi, se taie cotorul şi se pun într-o folie de aluminiu.

Se pune puţin piper negru, sare şi se bagă la cuptor, să se coacă. Căpăţâna de usturoi trebuie lăsată la cuptor cam 40 de minute în acea folie.

E bine să facem această cură cu o căpăţână de usturoi, deci cam 6 căţei de usturoi, o dată la 3 zile. 

În primul rând este foarte bun pentru imunitatea organismului şi nu mai avem nici acea stare de oboseală.

În al doilea rând, este un antibiotic foarte bun. Este bun pentru dezintoxicare și ajută și dacă vrem să slăbim, pentru că ajută la arderea grăsimilor și la schimbul de oligoelemente.

Ne reglează tensiunea arterială, ne reglează problemele diabetului, dar nu cel insulino-dependent. E suficient dacă mâncăm o dată pe săptămână.

După cinci săptămâni, se vor vedea schimbări în corp", a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la Antena 3.

Beneficiile mai puțin știute ale consumului de usturoi

Boli mentale - usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului împotriva daunelor oxidative; efectele combinate asupra reducerii colesterolului și tensiunii arteriale, precum și proprietățile antioxidante, pot reduce riscul de boli comune ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer și demența.

Viață lungă - efectele potențiale ale usturoiului asupra longevității sunt practic imposibil de dovedit la oameni. Dar având în vedere efectele benefice asupra factorilor de risc importanți, cum ar fi tensiunea arterială, este logic ca usturoiul să vă ajute să trăiți mai mult, potrivit Healthline.

Îmbunătățește performanța atletică. Usturoiul era folosit în mod tradițional în culturile antice pentru a reduce oboseala și a spori capacitatea de muncă a muncitorilor.

L-au consumat și sportivii din Grecia antică. Studiile la rozătoare au arătat că usturoiul ajută la performanța la exerciții fizice, dar au fost făcute foarte puține studii pe oameni. Alte studii sugerează că oboseala indusă de exerciții fizice poate fi redusă cu usturoi.

Consumul de usturoi poate ajuta la detoxifierea metalelor grele din organism. La doze mari, s-a dovedit că compușii de sulf din usturoi protejează împotriva leziunilor organelor cauzate de toxicitatea metalelor grele. S-a demonstrat că usturoiul reduce semnificativ toxicitatea plumbului și simptomele asociate într-un studiu.

Îmbunătățește sănătatea oaselor. Studiile pe rozătoare au arătat că usturoiul poate minimiza pierderea osoasă prin creșterea estrogenului la femele. Un studiu la femeile aflate la menopauză a constatat că o doză zilnică de extract de usturoi uscat (egale cu 2 grame de usturoi crud) a scăzut semnificativ un marker al deficienței de estrogen.

Acest lucru sugerează că acest supliment poate avea efecte benefice asupra sănătății oaselor la femei.

Ceaiul bun pentru sistemul nervos, dar și diabet. Lidia Fecioru: Secretul, să nu fie concentrat

Lidia Fecioru, cunoscutul bioenergoterapeut, a dezvăluit un nou remediu naturist. Ceaiul din această plantă cu nume de poveste, este eficient atât pentru sistemul nervos, cât și beneficiile asupra sănătății părului și al pielii.

”Crăița se numea țigăncușă la mine la țară. Ceaiul se face într-un borcan de jumătate de litru. Să ținem cont: se pun un pahar de apă și o floricică, fără codiță, doar cu semințe.

Florile le putem consuma și uscate și fresh. Secretul ceaiului este să nu fie concentrat. Dacă e prea concentrat ne poate face rău.

Se bea câte un sfert de pahar de 3-4 ori pe zi și ne ajută pentru funcționalitatea bilei, pentru diabet, pentru a întări vasele de sânge, pentru liniștirea sistemului nervos. E bun pentru creșterea părului și ameliorează vitiligo.

Se mai pot lua 8 floricele cu 4 pahare de apă, adică 2 floricele la un pahar, le punem la foc mic 5-7 minute.

Strecurăm și bem jumătate de pahar de 3 ori pe zi o lună întreagă și apoi ne putem face niște analize” a explicat Lidia la Antena 3, în cadrul rubricii Leacul Zilei de la Adevăruri Ascunse. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Ceapa, beneficii unice pentru sănătate. Reduce inflamațiile și reglează zahărul din sânge

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel