Colesterolul prea mare: iată cum îl scazi fără medicamente

Angela Sabău |
Data publicării:
Colesterol
Colesterol

Colesterolul mărit este una din principalele condiții care duc la boli cardiovasculare. Iată cum îl poți scădea natural, cu alimente sau vitamine, fără tratament cu statine.

Anumite plante, vitamine, minerale și alți compuși pot ajuta la controlul colesterolului.

Colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială și anxietatea sunt trei afecțiuni frecvente care sunt adesea tratate cu medicamente. Dar uneori oamenii nu pot tolera aceste medicamente sau sunt reticenți în a le folosi. În aceste cazuri, plantele sau unele vitamine (suplimente alimentare) pot fi o opțiune, spune dr. Donald Levy, director medical la Centrul Clinic Osher pentru Medicină Integrativă de la Osher Clinical Center for Integrative Medicine at Brigham and Women's Hospital și profesor asistent clinic de medicină la Școala de Medicină Harvard.

Studiile au arătat că unele plante, vitamine, minerale și alte substanțe, singure sau în combinație cu tratamentele tradiționale, pot fi eficiente în tratarea acestor afecțiuni și sunt în mare măsură sigure de utilizat - cu condiția ca medicul dumneavoastră să aprobe.

Colesterol ridicat

Statinele este cea clasa de medicamente cel mai frecvent prescrisă, pentru îmbunătățirea colesterolului ridicat, dar există alternative pentru persoanele care nu le pot lua.

Vitamina D3. Dacă nu puteți tolera un medicament cu statine și aveți un deficit de vitamina D (pe care dr. Levy îl definește ca un nivel sanguin sub 32 nanograme pe mililitru), un supliment de vitamina D3 ar putea ajuta, potrivit dr. Levy. „Este interesant, deoarece după ce au luat suplimentul, unii oameni sunt capabili să tolereze statinele atunci când nu au putut în trecut”, spune el.

Fitosteroli. Fitosterolii (numiți și stanoli sau steroli din plante) sunt derivați din membranele celulare ale plantelor și pot fi luați și sub formă de pilule. De asemenea, se găsesc în mod natural în alimente precum nuci, fasole, fructe și legume. Studiile arată că suplimentele de fitosterol pot reduce colesterolul LDL „rău” cu până la 14% la persoanele care iau 2.000 până la 3.000 de miligrame (mg) pe zi, spune dr. Levy. Când alegeți un produs, căutați un sigiliu de calitate și căutați și un produs care conține esteri de fitosterol, spune dr. Levy.

Drojdie de orez roșu. Suplimentele sunt fabricate dintr-un tip de drojdie care se cultivă pe orez alb. Drojdia de orez roșu a fost folosit mult timp în medicina chineză, iar studiile moderne arată că persoanele care iau 2.400 până la 3.600 mg pe zi timp de șase luni au putut să-și reducă colesterolul LDL cu 20% până la 25%, spune dr. Levy. Un studiu publicat în Jurnalul American de Cardiologie a constatat că drijdia de orez roșu a fost, de asemenea, eficient în reducerea deceselor și a atacurilor de cord recurente la aproape 5.000 de persoane care au luat suplimentul după un atac de cord. Căutați un produs de înaltă calitate, spune dr. Levy, deoarece drojdia de orez roșu poate conține un contaminant periculos, citrinina, care este o toxină produsă de ciuperci care poate provoca intoxicații alimentare, leziuni la rinichi și probleme ale sistemului imunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel