Colesterolul mare ar ajuta la răspândirea cancerului. STUDIU pe șoareci

Adisa Codruț |
Data publicării:
Colesterolul
Colesterolul

O cercetare de la Universitatea Duke, SUA, susține că nivelurile mari de colesterol ar contribui la dezvoltarea cancerului.

Un studiu recent susține că nivelurile ridicate de colesterol ar alimenta celulele canceroase prin creșterea rezistenței la o formă de moarte celulară. Descoperirea indică faptul că scăderea nivelului de colesterol nu este numai benefică pentru o sănătate bună, ci poate deveni benefică și în regimul terapeutic pentru tratamentul cancerului, susțin cercetătorii.

Oamenii de știință de la Școala de Medicină a Universității Duke din Durham, SUA, au observat studiind reglarea colesterolului în celulele canceroase și șoareci că nivelurile ridicate de colesterol pot alimenta rezistența la cancer la moartea celulelor, ceea ce poate agrava rezultatele bolii. În urma analizelor acestora au descoperit un mecanism nou prin care nivelurile crescute de colesterol influențează celulele canceroase din organism.

”Credem că [munca noastră] abordează întrebări de lungă durată cu privire la impactul supranutriției, obezității și dislipidemiei/hipercolesterolemiei asupra patobiologiei cancerului. (...) Există o mulțime de dovezi epidemiologice care leagă hipercolesterolemia de rezultatele mai slabe la [persoanele] cu cele mai multe tipuri de cancer, [și acum] credem că am găsit de ce și am definit un mod complet nou de a trata aceste tipuri de cancer”, afirmă Donald McDonnell, profesdor de Farmacologie și Biologie a cancerului, potrivit Medical News Today.

Studiul a fost publicat în Nature Communications și poate fi consultat AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel