Cojile de banană sunt bune la:
1. Hidratează și netezesc ridurile
Cojile de banană vă pot hidrata pielea uscată. Ștergeți cu partea interioară a unei coji de banană pe față sau pe corp și așteptați 10 minute înainte de a vă spăla. Ridurile vor fi îndepărtate, iar pielea va fi mai netedă. Dacă răzuiți cu o lingură pe partea interioară fiecare coajă, din pasta rezultată puteți face cu miere și zeamă de lămâie o mască hrănitoare și hidratantă. Se pune pe față și se lasă 15 minute, apoi se spală.
2. Vindecă vânătăi
O coajă proaspătă de banană se pune cu partea interioară albă pe vânătaie poate accelera procesul de vindecare. Asta se datorează calităților antiinflamatoare ale compusului polizaharidic din coajă. Bandați o coajă de banană peste vânătăi și lăsați-o acolo cel puțin 20 de minute pentru cele mai bune rezultate.
3. Curățarea petelor de cerneală pe piele
Dacă aveți urme de cerneală pe degete, frecați zona cu partea interioară a cojii unei banane. Uleiurile din coajă se vor lega de pigmenții din cerneală, facilitând îndepărtarea și spălarea.
4. Coacerea fructelor verzi
Banana este unul dintre cele mai bune ajutoare la coacerea fructelor verzi, deoarece poate elibera gaz etilenic, care este esențial pentru accelerarea maturării fructelor. Având în vedere că gazul etilenic a fost produs inițial din coaja de banană, păstrați cojile rămase împreună cu alte fructe verzi ore întregi după ce ați consumat o banană, apoi veți vedea efectele.
5. Lustruirea argintăriei
Puneți câteva coji de banane și apă împreună într-un blender pentru a face o pastă. Frecați vesela din argint încet cu această pastă pusă pe o periuță de dinți sau o cârpă, apoi folosiți o altă cârpă curată pentru a șterge crema. Argintul tău va străluci din nou după aceea!
6. Scapi de musculițele enervante
Toată lumea urăște musculițele de fructe mai ales în bucătărie. Luați un borcan mare cu capac și faceți câteva găuri în partea de sus. Apoi puneți cojile de banane înăuntru și puneți capacul la loc. Așezați capcana în bucătărie, iar muștele vor fi atrase și vor intra în borcan.
7. Frăgezește carnea
Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să așezați cojile de banană deasupra fripturii sau pieptului de pui pe care l-ați băgat la cuptor, iar uleiurile și umezeala din interior vor fi absorbite în carne și iar aceasta își va menține frăgezimea și gustul suculent.
8. Repararea unui CD sau DVD zgâriat
Nu este nimic mai enervant decât un joc video, un album sau un film care nu mai merge pentru că CD-ul sau DVD-ul e zgâriat. Frecați partea inferioară a discului cu partea albă a cojii de banană printr-o mișcare circulară ușoară și îndepărtați reziduul cu o cârpă curată și moale. După aceea trebuie să curățați și să lustruiți CD-ul cu un produs de curățare special, veți descoperi că ceara naturală a cojii ajută deja la umplerea oricăror zgârieturi care au cauzat pauzele neplăcute.
Citiți și: Alte 7 motive să nu arunci niciodată cojile de banană
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.