CNCAV, vaccinare anti-COVID: nu s-au înregistrat reacţii adverse severe şi nici cazuri de deces

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccinare anti-COVID Foto: MApN
Vaccinare anti-COVID Foto: MApN

CNCAV transmite că nu s-au înregistrat cazuri de reacții adverse severe în urma vaccinării anti-COVID și nici cazuri de deces, așa cum au apărut unele informații false în mediul virtual. 

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID (CNCV) transmite că nu s-au înregistrat cazuri de reacții adverse grave în urma vaccinării anti-COVID-19. Potrivit unui comunicat de presă, CNCAV arată că au apărut în mediul virtual și să se viralizeze o serie de „informaţii false, imprecise, inexacte sau înşelătoare despre campania de vaccinare din România.”
„Situaţia privind vaccinările, reacţiile adverse şi natura acestora este publicată în fiecare zi, în jurul orei 18,00, de către CNCAV pe site-ul oficial - www.vaccinare-covid.gov.ro şi trimisă, spre informare şi publicare, reprezentanţilor presei. Potrivit ultimei situaţii publicate, în România, numărul total al persoanelor vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare este de 10.289, iar numărul total de reacţii adverse (comune şi minore) este de 26 (4 reacţii locale cu durere la locul injectării şi 22 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie)). Nu s-au înregistrat cazuri de reacţii adverse severe şi nici cazuri de deces”, arată CNCAV.

Precizarea vine după ce în spațul virtual a apărut o știre conform căreia "la spitalul Baltasar din Bucureşti o asistentă medicală moare, la o oră după vaccin" 

"Precizăm că Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", la care pare că face referire conţinutul respectiv, nu are centru de vaccinare şi este arondat Spitalului Obregia, la care nu a început vaccinarea. Prin urmare, precizăm că respectivul conţinut este în totalitate fals, înşelător, având potenţialul de a crea o stare emoţională negativă (panică, neîncredere, frică)", mai arată comunicatul CNCAV.
De asemenea, cetățenii sunt invitați să se informeze din surse sigure și sunt recomandați câțiva pași de urmat pentru a obține informații din surse sigure. Informațiile pot f găsite aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel