Ciocolata neagra este bogată în substanţe solide de cacao, care conţin compuşi cunoscuţi sub numele de flavanoli. La niveluri înalte, flavanolii de cacao s-au dovedit a ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului și, posibil, la scăderea riscului de diabet.
Ciocolata neagra are cea mai mare cantitate de flavanoli de cacao; ciocolata cu lapte are mai puţin, iar ciocolata albă nu are deloc. Dar, în timp ce flavanolii de cacao din ciocolată neagră o fac un tratament sănătos, aceştia îi dau o aromă amară. De aceea, producătorii pot procesa ciocolata pentru a o face mai gustoasă, însă acest lucru poate duce la eliminarea unora dintre acești compuși buni.
Factorii de procesare, inclusiv fermentarea și prăjirea, care aprofundează aroma și dau ciocolată aroma distinctă, pot afecta conținutul de flavanol, a explicat Matt Hartings, profesor asistent de chimie la American University, relatează cnn.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.