Cunoaștem cu toții obsesia vechilor egipteni pentru frumusețe. Femeile egiptene antice se mândreau cu o piele fină și un păr lung, des și mătăsos. Civilizația modernă datorează o mare parte din sfaturile și secretele de frumusețe vechilor egipteni, care foloseau produse naturale, pentru a crea rețete și tratamente eficiente de înfrumusețare. Și azi, femeile folosesc unele dintre practicile lor de înfrumusețare. Iată cinci secrete de frumusețe ale femeilor din Egiptul Antic:
Mâini uscate și crăpate. Remedii naturale care le tratează
Alege produse cosmetice pe bază de ulei. Vechii egipteni își machiau ochii pentru a-i înfrumuseța și pentru a-i proteja de soare. Foloseau fard de pleoape din pudră de malachit, amestecată cu ulei vegetal. În prezent, multe companii produc produse pe bază de ulei. Datorită proprietăților sale puternice de hidratare, produsele cosmetice pe bază de ulei te vor ajuta să-ți menții pielea tânără mai mult timp și îi vor da un aspect uimitor.
Răsfăța-ți pielea cu lapte și miere. Regina Cleopatra folosea lapte și miere pentru a-și menține pielea tânără. Folosirea acestor ingrediente în rutina de îngrijire a pielii te poate ajuta să ai un ten impecabil. Mierea are proprietăți antibacteriene puternice, care te ajută să faci față acneei, în timp ce laptele hidratează și calmează eficient pielea.
Folosește henna pentru a combate mătreața. Vechii egipteni foloseau henna pentru a-și vopsi părul, iar această vopsea naturală are multe alte beneficii. Deoarece are proprietăți antifungice, henna te poate ajuta să scapi de mătreață și să previi căderea părului. De asemenea, îți face părul moale și strălucitor și poate preveni albirea prematură a firelor.
Printre cele cinci secrete de frumusețe ale femeilor din Egiptul Antic se numără și băile parfumate. Fă o baie parfumată. În timp ce reclamele încearcă să te convingă că folosirea zilnică a deodorantului elimină mirosul corporal, de fapt unele dintre ele provoacă multiplicarea bacterii, ceea ce duce la apariția unui miros și mai puternic. Pentru a evita mirosul corporal, vechii egipteni practicau băi parfumate.
Folosește uleiuri antirid. Uleiurile au proprietăți puternice de hidratare și erau folosite de egiptenii antici pentru a-și menține pielea tânără și pentru a preveni ridurile. Chiar dacă ai pielea grasă, hidratarea trebuie să facă parte din rutina de îngrijire a pielii. Multe uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de cocos, pot hidrata pielea ridată și pot preveni îmbătrânirea prematură.
Folosește și tu aceste cinci secrete de frumusețe ale femeilor din Egiptul Antic, pentru ca să fii mereu tânără și frumoasă.
Apa cu orez, tratament pentru părul fragil și uscat. Cum o prepari acasă, în 5 minute
Ai părul fragil și uscat? Nu dispera, pentru că există zeci de remedii care îl pot revigora, mai ales după o vară fierbinte. Cum te ajută apa cu orez.
Ai părul fragil și uscat? Cu această problemă se confruntă majoritatea persoanelor. Și nu doar soarele este de vină pentru asta. Tratamentele agresive continue, cum ar fi vopseaua de păr, placa de îndreptat și uscătorul, pot uza podoaba capilară.
Există mai multe remedii naturale pentru părul fragil și uscat, dar nu toată lumea știe despre apa de orez. Acestă apă se prepară ușor și poate transforma complet părul.
De asemenea, este un tratament excelent care previne căderea firelor de păr, deoarece hrănește pielea în profunzime. Sunt trei moduri de preparare a apei cu orez acasă, un tratament minune pentru părul fragil și uscat.
Apa de orez protejează firele de păr, de la rădăcini și până la vârfuri. În plus, conține aminoacizi, care cresc volumul părului și îl fac strălucitor. Vitaminele și mineralele din apa cu orez sunt aliate în lupta împotriva părului fragil și uscat.
Apa cu orez poate fi preparată în trei moduri
Modul 1. În primul rând, orezul se pune la înmuiat. Pentru asta aveți nevoie de ½ cană de orez, 3 căni de apă și 1 bol.
În recipient se pune orezul, se adaugă 3 căni de apă fierbinte. Lăsați orezul la macerat cel puțin o jumătate de oră. După acest timp, filtrați apa, eliminând orezul și turnați lichidul într-o sticlă cu pulverizator.
Puteți aplica apa pe păr imediat după șamponare și lăsați-o să acționeze cel puțin 10 minute.
La final, clătiți cu apă și aplicați balsamul. Părul fragil și uscat se va revigora în câteva zile.
Modul 2. Într-o oală turnați apă și adăugați ½ cană de orez nefiert. Fierbeți orezul la foc mic. Filtrați orezul.
Apa răcită se pune într-o sticlă cu pulverizator. Puteți adăuga în acestă apă și ulei esențial de rozmarin, deosebit de eficient pentru întărirea părului.
Uleiul de cătină, beneficii. Are efecte anticancerigene și protejează sănătatea inimii
Modul 3. Ultima rețetă pentru prepararea apei cu orez este fermentarea. Această tehnică durează mai mult, dar apa în care orezul a fermentat are mai mulți antioxidanți, vitamine și nutrienți care vor întări firele de păr.
Pentru a pregăti această apă trebuie să combinați o jumătate de cană de orez nefiert cu 3 căni de apă fierbinte.
Lăsați la macerat aproximativ 30 de minute și apoi filtrați apa, punând-o într-un borcan. Lăsați borcanul la temperatura camerei cel puțin 24 de ore, înainte de a-l da în frigider. Borcanul trebuie să stea în frigider 2 zile. Ulterior, transferați apa într-o sticlă cu pulverizator. Apa de orez este gata pentru a fi utilizată. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.