Cinci greșeli comune când gătești carne congelată. Cum te pot îmbolnăvi. Care este metoda potrivită pentru a o dezgheța

Monika Baciu |
Data publicării:
carne congelata - FOTO: Freepik@qwartm
carne congelata - FOTO: Freepik@qwartm

Toate gospodinele au gătit cu carne congelată. Numai că specialiștii atrag atenția asupra celor mai comune greșeli pe care le facem când gătim carne congelată.

Cinci greșeli comune când gătești carne congelată. Dacă vă planificați să pregătiți un curcan înghețat, este important să evitați câteva greșeli comune care ar putea strica felul principal al mesei.

Pentru a vă ajuta să obțineți un curcan suculent, aromat și care să-i mulțumească pe toți, iată un ghid pentru cinci erori comune pe care oamenii le fac când gătesc curcani congelați:

Neprocesarea corectă a dezghețării curcanului

Aceasta este cea mai frecventă greșeală pe care oamenii o fac atunci când gătesc curcani congelați. Un curcan înghețat poate dura până la 48 de ore pentru a se dezgheța corect în frigider. Dacă nu dezghețați curcanul în întregime, acesta nu va găti uniform și ar putea fi crud în centru.

Două metode comune pentru dezghețarea sigură includ:

Dezghețare în frigider: Așezați curcanul înghețat în ambalajul original pe raftul de jos al frigiderului. Lăsați aproximativ 24 de ore pentru fiecare 4-5 kilograme de curcan.

Dezghețare în apă rece: Scufundați curcanul înfășurat într-o pungă în apă rece, schimbând apa la fiecare 30 de minute. Această metodă este mai rapidă decât dezghețarea în frigider și durează aproximativ 2 ore pentru fiecare 4-5 kilograme de curcan, potrivit Study Finds.

Nu scoateți organele interne

Organele interne ale curcanului ar trebui să fie scoase înainte de gătire. Nu vă faceți griji. Nu trebuie să fiți un expert chirurg pentru a realiza acest lucru. Cu majoritatea curcanilor congelați, organele interne se află într-o pungă ușor de observat în interiorul păsării.

Legarea picioarelor curcanului

Legarea picioarelor curcanului este esențială dacă vreți ca acesta să se coacă uniform. Dacă nu legați picioarele curcanului, va fi dificil de tăiat și picioarele nu se vor găti uniform.

Tăiați aripile curcanului înapoi sub corp pentru a le împiedica să se ardă. Utilizați sfoară de bucătărie pentru a lega picioarele strâns la glezne.

Nepregătirea curcanului cu unt sau ulei

Prepararea curcanului cu unt sau ulei ajută la menținerea sa suculentă și previne uscarea acestuia. Această procedură, de asemenea, să acopere pielea, creând o textură crocantă și să impregneze curcanul cu arome bogate.

Este important să ungeți curcanul la fiecare 30-45 de minute în timp ce este în cuptor. 

Supragătirea curcanului

Un curcan supracoct este uscat și tare. Utilizați un termometru pentru carne pentru a verifica temperatura curcanului. Introduceți termometrul în cea mai groasă parte a coapsei, evitând osul. Temperatura internă trebuie să atingă 165°F (74°C) atât pentru piept, cât și pentru coapsă, pentru a asigura gătirea completă.

Ce poți să pățești dacă nu dezgheți carnea corect

Dacă nu dezghețați carnea corect, există un risc crescut de contaminare bacteriană sau creșterea bacteriilor dăunătoare care pot duce la îmbolnăvire. Bacteriile pot exista în mod natural pe suprafața cărnii și, în timpul dezghețării necorespunzătoare, ele pot să se înmulțească rapid. Acest lucru poate duce la intoxicații alimentare dacă carnea este consumată în această stare. 

Creșterea bacteriilor

Atunci când carne este dezghețată în mod incorect, în special la temperaturi mai ridicate sau în aer liber, bacteriile pot crește rapid pe suprafața cărnii sau în interiorul acesteia, dacă carnea este mai groasă. Acest lucru poate duce la creșterea concentrației de bacterii dăunătoare.

Creșterea riscului de contaminare

Dacă nu se iau măsuri de igienă adecvate în timpul procesului de dezghețare, cum ar fi spălarea mâinilor, ustensilelor sau a suprafețelor care au intrat în contact cu carnea, există riscul de contaminare bacteriană. Bacteriile pot fi transferate de pe carne la alte alimente sau suprafețe, ceea ce poate duce la îmbolnăvire, mai precis la toxiinfecție alimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel