Chirurgia estetică, mai mult decât o simplă intervenție. Prof. dr. Ioan Lascăr: Înseamnă un confort deosebit pentru pacient. Îi dă încredere, are performanțe, satisfacție personală

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
chirurgia estetica - FOTO: Freepik@javi_indy
chirurgia estetica - FOTO: Freepik@javi_indy

Această intervenție poate schimba total viața unui pacient. Îi oferă confort și încredere.

Chirurgia estetică, cunoscută și sub numele de chirurgie plastică estetică, este o ramură a chirurgiei care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului fizic al pacienților. Acest domeniu nu se axează pe tratamentul sau corectarea unor afecțiuni medicale, ci mai degrabă pe modificări estetice voluntare, cu scopul de a îmbunătăți aspectul fizic al unei persoane și de a îi spori încrederea în sine.

Intervențiile estetice, dincolo de moft

Prof. dr. Ioan Lascăr, medic plastician la Spitalul Floreasca, a subliniat că aceste intervenții au un impact semnificativ asupra stării psihologice și a încrederii în sine a pacienților, având potențialul de a îmbunătăți performanța lor atât în viața personală, cât și în cea profesională.

"Intervențiile de chirurgie estetică care intră în sfera de competență nu sunt acoperite nicăieri pe planetă de sistemele de asigurări de sănătate. Sunt operații care nu au caracter de urgență, nu au caracter de îmbunătățire a existenței pacienților sau a stării de sănătate, ci vizează îmbunătățirea aspectului estetic.

Asta înseamnă un confort psihologic deosebit pentru pacient, înseamnă creșterea performanței. Faptul că un pacient urmează o astfel de procedură chirurgicală îi dă o altă încredere, are alte performanțe, profesionale, satisfacție personală. Sunt suficiente motive ca să justifice efectuarea unei astfel de intervenții", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi și: Fierul din carnea roșie, asociat cu diabetul. Crește riscul de diabet cu 26%

Chirugia estetică, complicații

Chirurgia estetică - FOTO: Freepik@Jovie Art

Cu toate că chirurgia estetică nu este acoperită de asigurările de sănătate, iar intervențiile nu sunt considerate urgențe medicale, ele pot avea un impact profund asupra vieții pacienților. De la mamoplastia de reducție și ascensiune la liposucții majore, aceste proceduri pot fi complexe și implicate, necesitând o atenție specială și condiții adecvate pentru a asigura siguranța pacientului.

Potrivit profesorului Lascăr, înainte de a efectua o intervenție de liposucție, este crucial să se realizeze investigații paraclinice pentru a evalua starea de sănătate a pacientului și a identifica potențialele riscuri. Astfel, se poate asigura că intervenția chirurgicală se desfășoară în condiții de siguranță maximă.

Chiar dacă chirurgia estetică poate părea o alegere pur cosmetică, pentru mulți pacienți reprezintă o oportunitate de a-și îmbunătăți încrederea în sine și de a-și optimiza performanța în diverse aspecte ale vieții lor.

Vezi și: Resturile virale latente din ADN-ul uman, cheia inversării îmbătrânirii

"Intervențiile nu sunt din cele simple. Putem vorbi de intervenții complexe, care pot avea un risc vital dacă nu sunt efectuate în condiții corespunzătoare. Vorbim de abdominoplastie, lipoaspirații majore, gigantomastie

Mamoplastia de reducție și ascensiune este o intervenție încadrată în nivelul mediu de complexitate, atunci când vorbim de agresiunea chirurgicală.

Liposucțiile trebuie făcute pe un teren verificat, evaluat biologic, adică starea de sănătate trebuie riguros controlată. Asta înseamnă realizarea unor investigații paraclinice care să permită ca intervenția chirurgicală să se desfășoare în condiții de maximă siguranță", a mai explicat prof. dr. Ioan Lascăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel