China aprobă Favipiravir ca tratament potențial contra noului coronavirus COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Medicamentele fara prescriptie luate fara sa ceri sfatul medicului pot fi periculoase
Medicamentele fara prescriptie luate fara sa ceri sfatul medicului pot fi periculoase

Favipiravir este ultimul dintre medicamentele pe care autoritățile chineze le-au aprobat pentru tratarea noii tulpini de coronavirus COVID-19.

Comisia Națională de Sănătate din China este optimistă cu privire la tratamentul cu Favipiravir pentru noul coronavirus Covid-19.

Favipiravir este un medicament antiviral dezvoltat de Toyama Chemical din Japonia, cu activitate împotriva multor virusuri ARN.

Un purtător de cuvânt al Comisiei, Mi Feng, ar fi spus că eforturile autorităților dau rezultate, notează www.coinspeaker.com.  De asemenea, că au fost vindecați și externați cel puțin 1.425 de pacienți infectați. Ca parte a acestor eforturi de combatere a focarului de coronavirus, guvernul chinez a aprobat vânzarea unui medicament, Favipiravir, în tratarea noii tulpini de coronavirus, COVID-19.

Favipiravir aprobat pentru tratament Covid-19

Un alt raport afirmă că Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co Ltd, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din China, a primit undă verde de la autoritățile chineze. Compania poate începe acum să vândă Favipiravir pentru a trata noul coronavirus.

Aprobarea arată că, chiar dacă medicamentul intră pe piață, compania trebuie să țină cont de studiile clinice ale medicamentului. Compania japoneză Toyama Chemical este responsabilă de dezvoltarea Favipiravir.

Favipiravir și alte tratamente cu coronavirus

Recent, directorul Centrului Național pentru Dezvoltare în Biotehnologie din China, Zhang Xinmin, a confirmat Favipiravir în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit acestuia, studiile clinice au început la Shenzhen și cel puțin 70 de pacienți sunt pe lista studiilor cu Favipiravir.

Zhang a mai spus că Favipiravir nu este doar eficient, dar și că are efecte secundare ignorabile. Vorbind despre potența sa, el a spus că „șa trei până la patru zile după tratament, grupul care ia medicamentul are o rată negativă de rotație semnificativ mai mare în acidul nucleic viral decât grupul de control".

În afară de Favipiravir, se fac teste clinice și pentru alte medicamente. Potrivit lui Zhang, lista de teste clinice include Remdesivir și Clorochinine fosfat (fosfat de clorochinină). Cercetătorii au ales acele trei medicamente ca fiind cele mai puternice după ce au analizat un număr semnificativ de opțiuni.

Potrivit acestuia, cercetătorii au folosit simulări pe computer și teste celulare pentru a restrânge aria de medicamente pe care să le testeze de la o listă inițială de 70.000 de medicamente.

Clorochinine fosfat este un medicament anti-malarie utilizat de mulți ani în țările unde boala este prezentă. Cercetări și experimente recente au arătat că medicamentul este suficient de puternic pentru a trata pneumonia dată de coronavirus.

La fel ca și clorochinina, Remdesivir nu este un medicament nou, ci este aprobat pentru tratarea Ebola. Dezvoltat de Gilead Sciences, medicamentul a demonstrat, de asemenea, că este destul de puternic împotriva noului COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel