Chimicale din cosmetice care favorizează cancerul la sân

Steluța Indrei |
Data publicării:

O echipă de specialiști atenționează femeile să fie atente la unele chimicale din cosmetice și produsele de igienă pe care le folosesc zilnic, informează The Independent.

Amestecul de chimicale din cosmetice și produsele destinate înfrumuseţării pot afecta fertilitatea femeilor şi chiar cauza cancer la sân, potrivit unui studiu publicat în revista Environment International. Cercetarea a fost realizată de specialişti de la Universitatea George Mason, Virginia, şi arată că substanţele chimice utilizate frecvent în produsele de frumuseţe şi îngrijire determină modificări ale hormonilor sexuali feminini.

Oamenii de ştiinţă au analizat probe de urină provenite de la 143 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani care nu sufereau de boli cronice şi nici nu foloseau contraceptive. Astfel au descoperit în urină urme de substanţe chimice precum: parabeni (conservanţi utilizaţi în produsele cosmetice), benzofenoni (folosiţi la filtrele UV) şi bisfenol A (substanță găsită în toate produsele din plastic). Cercetătorii spun că aceste substanțe au determinat creșterea nivelurilor hormonilor reproductivi – estrogen şi progesteron.

Excesul de estrogen este asociat cu un risc mai mare de cancer la sân şi sângerări vaginale anormale.

Dr. Anna Pollack, profesor asistent de sănătate publică la Universitatea George Mason, a declarat: „Ceea ce trebuie să înţelegem în urma acestui studiu este că trebuie să fim mai atenţi faţă de substanţele folosite la astfel de produse". „Avem indicii potrivit cărora chimicalele precum parabenii pot creşte nivelul de estrogen, a mai spus aceasta, dar e nevoie de studii suplimentare pentru a putea demonstra cu exactitate riscul în apariţie a cancerului la sân.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel