Cherimoya, fructul care elimină toxinele și îmbunătățește starea de spirit

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cherimoya, fructul elimină toxinele și îmbunătățește starea de spirit.Foto: Freepick @eugeneshemyakin9
Cherimoya, fructul elimină toxinele și îmbunătățește starea de spirit.Foto: Freepick @eugeneshemyakin9

Cherimoya este un fruct care pare acoperit de solzi și seamănă cu o anghinare. În interior se ascunde o pulpă cremoasă și gustoasă ce merită savurată.

Cherimoya este un fruct cu aromă de căpșuni, papaya, ananas și banane. Pulpa sa este atât de fragedă, dulce și cremoasă încât este folosită pentru a face înghețată sau, pur și simplu, este consumată congelată. Cât de util este acest fruct? Care este cel mai bun mod de a-l folosi?

Cherimoya conține vitaminele E, K, C si grupa B, acizi organici, zinc, fosfor, potasiu, mangan, fier, fibre alimentare, carbohidrați, antioxidanți, flavonoide, catechine.

Acest fruct elimină deșeurile și toxinele din organism, îmbunătățește starea de spirit și te ajută să faci față mai rapid stresului.

Salata de primăvară, beneficii. Ajută la scăderea tensiunii și are efecte antiinflamatorii și antivirale

De asemenea, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer, normalizează tensiunea arterială, ameliorează inflamația și îmbunătățește funcția intestinală. Acest fruct este bun pentru păr și piele.

Ce ar trebui să-ți amintești atunci când consumi cherimoya? În primul rând, fructul are semințe toxice. Nu pot fi consumate, deoarece toxina annonacin paralizează sistemul nervos. În al doilea rând, nu se recomandă utilizarea acestui fruct dacă ai diabet și alergii.

Fructele coapte trebuie să aibă o culoare uniformă verde sau galben-verde, o coajă întreagă fără deteriorare, o suprafață umezită și o tulpină scurtă.

Poți păstra fructele timp de 3-4 zile la o temperatură nu mai mică de 8 grade. Adică nu trebuie să păstrezi cherimoya în frigider, deoarece pielea se va întuneca. Cel mai bine este să înfășori cherimoya cu prosoape de hârtie.

Dieta mediteraneană: detaliul care s-a omis. Planta care prelungește viața și te ține tânără. Prada: O putere imensă. Singurul secret al supraviețuirii îndelungate

De obicei, fructele puse în vânzare nu sunt complet coapte, dar, după o zi la temperatura camerei, vor ajunge la consistența necesară. Dacă cherimoya este prea coaptă, atunci nu va avea niciun gust.

Cherimoya în cosmetologie

Acest fruct conține multe substanțe valoroase care au un efect benefic asupra stării pielii și părului. Enzima catalaza, care face parte din compoziția fructului, favorizează întinerirea, netezind ridurile fine. Lipaza elimină excesul de ulei de pe piele și promovează exfolierea blândă a particulelor moarte de piele.

Măștile din acest fruct sunt folosite pentru a scăpa de petele de vârstă, riduri fine și semnele de oboseală. Ele ajută la albirea pielii, reda elasticitatea și netezimea acesteia.

Este suficient să adaugi suc de lămâie sau miere în pulpa fructului. Masca trebuie aplicată pe față pentru 10-15 minute. Apoi clătește cu apă caldă.

Cele două fructe care scad riscul de diabet. Sunt pline de antioxidanți. Se consumă înainte de masă

În ceea ce privește părul, cherimoya restabilește pigmentul natural de colorare. Prin urmare, fructele pot fi folosite dacă dorești să păstrezi mai mult timp  culoarea naturală a părului. Și totul din cauza cuprului, care face parte din compoziția fructului. În plus, cherimoya întărește părul.

Pregătirea unei măști de păr este foarte ușoară. Este necesar să combini pulpa fructului cu o linguriță de miere și una de suc de lămâie. Aplică masca rezultată pe păr și acoperă capul cu o folie de plastic și un prosop. Păstrează masca o jumătate de oră, apoi clătește părul cu apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel