Ingrediente (6 porții)
200 ml ulei
100 ml iaurt
300 g făină
200 g zahăr
20 g cacao
8 ouă
praf de copt
esență de rom
Mod de preparare
Freacă gălbenușurile cu zahărul și esența de rom. Toarnă treptat uleiul, amestecând încontinuu. Praful de copt și făina pune-le în iaurt și apoi în compoziție.
Adaugă albușurile bătute spumă și amestecă prin răsturnare. Oprește ¼ din compoziție, în care adaugi cacaoa.
Toarnă compoziția inițială într-o formă rotundă unsă cu unt, iar ulterior toarnă circular compoziția cu cacao.
Bagă checul la cuptor 50 de minute, la foc moderat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.