Când vine vorba de mâncare care ne aduce bucurie și ne face să ne simțim „ca la mama acasă”, singurul fel de mâncare care se află în fruntea listei este checul! Este desertul preferat al tuturor și căruia nimeni nu-i poate rezista! Poate fi făcut în multe feluri diferite, cu arome și texturi diferite.
Iată o rețetă rapidă de chec cu nuci și banane pe care o poți mânca seara, lângă o ceașcă de ceai. Poate fi făcut în casă, foarte rapid și ușor, după rețeta împărtășită de Chef Anees Khan, care este Chef & Fondatorul Star Anise Patisserie.
Ingrediente:
125 g unt
3/4 cană zahăr brun
1/2 cană de nuci tocate
3/4 cană Maida (sau făină de tort)
2 ouă bătute
3 banane piure
1 linguriță de bicarbonat
3 linguri de lapte
Cum procedăm:
Amestecați untul, ouăle, zahărul brun și banana împreună și bateți-le până devine pufoasă.
Apoi adăugați lapte, făină de maida, bicarbonat de sodiu împreună și amestecați-l din nou.
Adăugați nucile tocate.
Coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 35 de minute sau până când trece testul scobitoarei.
Checul cu nucă și banană este gata.
Decorați-l cu nucă tocată.
Pont: se poate crea o aromă și mai intensă dacă adăugăm puțină scorțișoară în aluat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.