Cercetătorii din Israel au descoperit o nouă metodă de distrugere a tumorilor canceroase. Ly6a acționează ca o frână

Cancer - Foto: Freepik @kjpargeter
Cancer - Foto: Freepik @kjpargeter

Cercetătorii israelieni au descoperit o nouă metodă de distrugere a tumorilor canceroase. Au descoperit mecanismul crucial prin care cancerul inhibă apărarea naturală a organismului.

Cercetătorii israelieni au găsit o metodă de eliminare a tumorilor canceroase, chiar și a celor rezistente la imunoterapie, au anunțat ceretătorii de la Universitatea Tel Aviv (TAU).

Într-un studiu publicat în Nature Communications, cercetătorii TAU au descoperit un mecanism al cancerului care împiedică sistemul imunitar să atace tumorile.

Ei au descoperit apoi că inversarea acestui mecanism stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor canceroase, chiar și în tipuri de cancer considerate rezistente la formele predominante de imunoterapie.

În cadrul studiului, cercetătorii au investigat modul în care expunerea la radiațiile ultraviolete (UV) suprimă sistemul imunitar și au urmărit să aplice descoperirile lor la cancer.

Cercetătorii au examinat în mod cuprinzător modificările cutanate induse de expunerea la UV, utilizând un model de șoarece, și au constatat în mod neașteptat o creștere semnificativă a nivelului proteinei Ly6a.

Ei au constatat că, după expunerea la radiații UV, celulele T ale sistemului imunitar, care joacă un rol esențial în combaterea cancerului, încep să exprime niveluri ridicate ale proteinei Ly6a.

Echipa a concluzionat că Ly6a servește ca o frână prin care UV inhibă sistemul imunitar pentru a preveni supraactivitatea și că, prin eliberarea acestei frâne, se poate relua activarea optimă a sistemului imunitar.

În continuare, echipa a tratat cancerul cu anticorpi Ly6a, rezultând o reducere semnificativă a tumorii.

Mai mult, cancerele rezistente la tratamentele cunoscute au răspuns substanțial la anticorpii Ly6a.

UAT a remarcat că această descoperire poate conduce la noi medicamente eficiente împotriva cancerului, bazate pe îmbunătățirea răspunsului sistemului imunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel