Retenția de apă este vinovată de apariția celulitei. Specialiștii recomandă un consum suficient de apă, dar și o reducerea semnificată a aportului de sare, care favorizează, după cum știm, retenția de apă. În plus, pe lângă aceste două „atitudini” pe care le putem lua singure, există o serie de terapii pe care le putem urma, terapii care ne ajută să revenim la o piele tonifiată și fără celulită.
Medic: NU există “vindecare” completă, ci doar ameliorare
„Conform sondajelor recent efectuate în cadrul Universității Harvard, retenția de apă afectează calitatea vieții a peste 86% dintre femei și 67% dintre bărbați. Nu este vorba atât despre manifestările neplăcute ale retenției de apă, cât despre multiplele cauze ale acesteia și despre faptul că în încercarea de a identifica o schemă de tratament care realmente să funcționeze, ajungi vrând-nevrând în situația de a nu mai știi ce să faci și de unde să apuci chestiunea. Asta pentru că în cazul retenției de apă, NU există “vindecare” completă, ci doar ameliorare”, explică dr. Laurențiu Petre, medic de familie.
Masajul limfatic
În cazul retenției de apă, nu există o soluție miraculoasă care să stopeze definitiv reacțiile inflamatorii ale organismului, ci doar metode de prevenție și ameliorare. Masajul cu bețe de bambus reglează disfuncțiile interne și are în același timp efecte vizibile pe corp. În plus, acest tip de masaj poate fi efectuat inclusiv de către persoanele cu varice, cărora le este contraindicat drenajul limfatic clasic – se lucrează cu bete de bambus mai groase care nu afectează venele.
„Masajul cu bambus este cea mai sigură și mai eficientă metodă de prevenție a retenției de apă, deoarece stimulează în mod natural drenajul, fără a demineraliza organismul și fără a-l supune vreunui stres. Fiind un masaj energic, bio-stimulant și creat special pentru a reactiva funcțiile ce asigură bunul mers al mecanismelor interne, masajul cu bețe de bambus contribuie semnificativ la eliminarea apei în exces din organism și la limitarea inflamației. Într-o primă etapă, pentru stimularea eliminării surplusului de apă din organism.
CITEȘTE MAI DEPARTE PE SPECTACOLA.RO
CUPEROZA, roșeața obrajilor. Cauzele apariției și pe CINE afectează
Cuperoza - roșeața obrajilor - este o stare patologică care afectează mai ales femeile și debutează sub forma unei roșețe, inițial legate de emoții, schimbări de temperatură, menstruație și consum de alcool.
Dacă la început aceasta este o stare temporară, ce poate dispărea în timp prin eliminarea factorilor cauzatori, cu vremea aceasta se poate combina cu vasele dilatate ce apar sub formă de linii, pe suprafața obrazului, ca mai apoi să se agraveze, prin apariția unor mici coșuri ce se pot infecta, transformându-se în pustule.
Netratată la timp, cuperoza se poate agrava, roșeața devenind permanentă, iar micile coșuri să se hipertrofieze, astfel pielea căpătând o culoare de roșu-violaceu. (Citește mai departe AICI)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.