Imagini sfâșietoare cu Celine Dion. Irene Taylor: Nu am fost niciodată în situația să văd pe cineva murind în fața mea. Nu mă gândesc la viața lui Celine ca la o tragedie

Celine Dion - Foto: captura Youtube Celine Dion
Celine Dion - Foto: captura Youtube Celine Dion

Luptele nevăzute ale lui Celine Dion: Un documentar sincer despre lupta lui Celine cu sindromul persoanei rigide, o tulburare neurologică rară și extrem de dură.

Irene Taylor, cunoscută pentru documentarele sale serioase despre probleme grave, cum ar fi scandalurile de abuz sexual și dezastrele ecologice, și-a îndreaptat atenția spre Celine Dion în "I Am" - un film care analizează lupta cântăreței cu sindromul persoanei rigide (SPS), o tulburare neurologică rară și extrem de dură.

Acest nou documentar, intitulat "I Am: Celine Dion", oferă o privire brută și nefiltrată asupra vieții lui Celine Dion, care se luptă cu efectele debilitante ale SPS.

Irene Taylor, care nu este de obicei asociată cu proiecte axate pe celebrități, a recunoscut că a fost sceptică atunci când a fost abordată prima dată în legătură cu documentarul despre Celine Dion.

"Chiar nu credeam că vreau să fac un film despre o celebritate", recunoaște Taylor. Reticența ei inițială provenea din teama de a crea un film care să pară prea artificial.

Cu toate acestea, o conversație sinceră cu Celine Dion i-a schimbat părerea, iar interesul sincer al lui Celine Dion pentru mediul înconjurător a ajutat la spargerea barierelor, permițându-i lui IreneTaylor să vadă adevărata persoană din spatele fațadei de superstar.

Documentarul se desfășoară în mare parte în casa din Las Vegas a lui Celine Dion, unde aceasta este văzută interacționând cu copiii ei, cu labradorul ei și cu medicii ei. Filmul evită tropiile obișnuite ale documentarelor despre celebrități, cum ar fi interviurile de profil și imaginile de la concerte, concentrându-se în schimb pe vocea lui Celine Dion și pe experiențele ei personale.

"Celine a spus: Vreau să te întreb un singur lucru. Este posibil ca acest film să nu fie despre alți oameni care vorbesc despre mine? Ar putea fi doar un film în care eu sunt singura voce? Mă gândeam: Glumești? Asta e fantezia mea", a spus Irene Taylor.

Unul dintre cele mai dureroase momente din film are loc atunci când Celine Dion suferă un episod sever de SPS.

Această scenă, care durează aproximativ cinci minute în documentar, a fost un calvar de 40 de minute în realitate.

"Nu mă gândesc la viața lui Celine ca la o tragedie. Dar există elemente tragice ale bolii ei pe care majoritatea oamenilor nu le înțeleg. Ea cântă cu atât de multă emoție - și a învățat că, de fiecare dată când devine prea emotivă, covorul este tras de sub ea. Vă puteți imagina? Să ai un spectacol, zeci de mii de oameni care te așteaptă, iar tu să-ți diminuezi intenționat emoțiile", a spus Irene.

Irene Taylor descrie experiența ca fiind traumatizantă, menționând că nu s-a simțit niciodată atât de aproape de a asista la moartea cuiva. Episodul subliniază ironia crudă a afecțiunii lui Celine Dion.

"Nu am fost niciodată într-o situație în care am simțit că cineva ar putea muri în fața mea. Directorul meu de fotografie nu a tresărit. A văzut că încercam să fiu un prim respondent, să am reacția mea umană, dar dacă ceva urma să o ajute, nu eram eu persoana care să o facă. Medicul ei vorbea la telefon, paznicul ei se asigura că nu cade de pe masă și terapeutul ei era acolo", a spus Irene.

"A fost profund, modul în care fiecare își făcea treaba - și mi-am dat seama: "Și eu mi-o fac pe a mea". În acest moment, filmam de luni de zile. Iar ea îmi spusese: "Să nu mă întrebi niciodată dacă poți filma ceva, pentru că dacă faci asta, îmi strici totul". Era doar semi-conștientă. Știam că acest lucru va fi foarte protejat, așa că am vrut să am posibilitatea de a alege să o pun în film".

Când Taylor i-a arătat montajul final al filmului, Celine Dion i-a spus: "Nu tăia acea scenă - dacă este ceva, poți adăuga la ea".

"Bucuria și entuziasmul pe care le simte atunci când cântă pot declanșa spasme potențial letale", a spus Irene.

De-a lungul procesului de filmare, Irene Taylor și Celine Dion au dezvoltat o legătură strânsă, iar Taylor laudă deschiderea și dorința lui Celine Dion de a fi vulnerabilă în fața camerei.

"Era atât de dezarmată și de deschisă, dispusă să arate ca o persoană obișnuită care își trăiește viața. Nu avea de gând să se cenzureze", a spus Irene Taylor, reflectând asupra modului în care sinceritatea lui Celine Dion a contribuit la crearea unui film care este atât intim, cât și puternic. În ciuda provocărilor cauzate de boala sa, reziliența și natura autentică a lui Celine Dion strălucesc, făcând din documentar o explorare emoționantă a vieții și luptelor sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel