Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt elementele esențiale pentru funcționarea bună a creierului. Aceasta a subliniat că sunt la îndemâna oricui, fără niciun fel de efort.
Potrivit acestuia, este vorba de trei elemente care sunt la îndemâna oricui, fără niciun fel de efort.
”Ele nu costă nimic. Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă.
Apa ajută sistemul vascular, curăță 'deșeurile', îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este 'combustibilul' de care avem nevoie pentru a funcționa optim.
Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!
Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc.
Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții”, susține medicul Vlad Ciurea.
Cum să abordăm provocările actuale. Ciurea: Trebuie să ieșim din acest atac de panică
Vlad Ciurea a oferit câteva sfaturi pentru a putea trece cât mai bine peste perioada actuală, în care cu toții trecem prin atacuri de panică, mai mult sau mai puțin conștiente. De altfel, acesta a pus accent pe ”puterea minții”, cea care ne poate să ”vindece” mai mult decât medicamentele.
”Comanda supremă, bijuteria, creierul e dereglat. Iar dereglându-se creierul toate pleacă în jos și nu mai funcționează în condiții normale. Noi trebuie să ne facem treaba, să fim capabili, oriunde suntem în serviciu, să discutăm cât mai puțin, dar nu în sens rău. Citește mai departe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.