Cele trei alimente care distrug creierul. Devorează celulele. Efect înspăimântător

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
alimente - FOTO: Freepik@stockking
alimente - FOTO: Freepik@stockking

Medicii neurologi arată care sunt cele trei alimente care pur și simplu ne distrug creierul. Două dintre ele le consumăm aproape zilnic.

Un expert în sănătate dezvăluie descoperiri surprinzătoare despre anumite alimente care ar putea avea un impact devastator asupra creierului tău. Cele trei alimente putea pune în pericol sănătatea mentală într-un mod înspăimântător.

Aceste alimente ar putea "distruge celulele creierului tău", conform unui medic. Pe măsură ce îmbătrânim, anumite părți ale corpului nostru încep să se deterioreze. Anumite organe sunt mai afectate decât altele și depinde și de o serie de factori, inclusiv dieta ta, cât de des faci exerciții și genetica ta.

Creierul, afectat odată cu trecerea anilor

Creierul este afectat în mod obișnuit de vârstă, cu probleme de memorie o problemă prevalenta printre persoanele în vârstă. Aceasta nu este neapărat demența, deoarece există ceva numit pierdere a memoriei legată de vârstă.

Din fericire, există câțiva pași pe care îi putem face pentru a ajuta la păstrarea puterii creierului nostru cât mai bine putem. Dieta este o modalitate cheie de a face acest lucru. Cercetările au arătat că consumul mai multor alimente poate, de fapt, ajuta la protejarea creierului de deteriorare. Cu toate acestea, există și alimente care pot avea efectul opus.

Dr. Janine Bowring din SUA, a explicat mai multe despre cele trei aliment care distrug creierul. Potrivit Dr. Bowring, aceste trei alimente sunt:

- Peștele spadă

- Margarina

- Cartofii prăjiți, potrivit Express.

Vezi și: Primele semne ale deficienței de dopamină. 10 metode de a crește nivelul natural

Peștele spadă, conținut ridicat de mercur

În timp ce peștele este adesea considerat un aliment benefic pentru creier datorită conținutului său de omega-3, peștele spadă ar trebui, de fapt, evitat. Potrivit experților, acesta are un conținut ridicat de mercur.

"Numărul unu este peștele spadă. Acesta tinde să fie bogat în mercur, acest metal greu care îți va distruge celulele creierului", a spus dr. Bowring.

Un studiu, publicat în jurnalul Complementary Therapies in Medicine în 2020, arată că mercurul este unul dintre cei mai puternici neorotoxici. 

"Prin urmare, este critic să se abordeze etiologiile biologice cum ar fi toxicitatea cu mercur la populația în vârstă diagnosticată cu Alzheimer, dar deteriorarea organelor de terminație nu poate fi reversibilă", notează studiul.

Vezi și: Lucruri pe care nu le știai despre fructele de sezon. Trebuie să le consumăm din ce în ce mai mult

Margarina devastează creierul

Margarină - FOTO: Freepik@zlatko-plamenov

Un tip de grăsime găsit în margarină este dăunător pentru creier.

"Numărul doi este margarina, de obicei făcută din grăsimi trans, care este foarte inflamatorie pentru întregul tău corp, dar mai ales pentru creierul și sistemul nervos al tău", a mai spus dr. Bowring.

Mai multe studii au stabilit legătura dintre grăsimile trans și deteriorarea creierului. Un studiu publicat în Jurnalul Medical Bratislava în 2016, arată că  "grăsimile trans (T-grăsimi) au un efect advers asupra creierului și sistemului nervos".

"Grăsimea trans din dieta este încorporată în membranele celulare ale creierului și modifică capacitatea neuronilor de a comunica. Acest lucru poate diminua performanța mentală. S-a observat relația dintre consumul de T-grăsimi și riscul de depresie.

Există dovezi crescânde pentru un posibil rol al grăsimilor trans în dezvoltarea bolii Alzheimer și a declinului cognitiv odată cu vârsta", arată studiul. 

Vezi și: Cel mai periculos aliment pentru sănătate. Ligia Pop: Ne strică ficatul și fierea. Trebuie să îl evităm pe cât posibil!

Cartofi prăjiți, efect negativ asupra creierului

Acest lucru se aplică oricărui aliment care este prăjit în anumite uleiuri.

"Deci, din nefericire, îmi plac și mie cartofii prăjiți, dar de obicei sunt prăjiți în ulei vegetal sau ulei de rapiță. Acești acizi grași polinesaturaț sunt foarte inflamatorii de asemenea, iar studiile au arătat că prin consumul unei cantități mari de alimente prăjite, scade capacitatea creierului", a spus dr. Bowring.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel