Vezi și: Spitalul care nu are nicio infecție nosocomială. Prof. dr. Marian Burcea: Măsuri stricte
Vezi și: Urcatul scărilor reduce hipertensiunea arterială. 5 minute pe zi au efect major
Accidentele de muncă, de circulație și chiar accidentele casnice reprezintă cele mai frecvente motive pentru care pacienții ajung în urgențele oftalmologice. Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București tratează zilnic astfel de cazuri, fiind pregătit să intervină rapid în situații grave, cu o echipă de specialiști disponibilă non-stop.
Tratamente prompte pentru prevenirea complicațiilor
Prof. dr. Marian Burcea, managerul spitalului, a explicat, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News, modul în care urgențele oftalmologice sunt gestionate și importanța unui tratament prompt pentru prevenirea complicațiilor.
"Urgențele care sunt presupuse sau chiar sunt infectate le izolăm, avem un salon special. Nu intră bolnavii cu boli cronice sau cu alte patologii în contact cu aceste urgențe.
Pe primul pe primul loc la traumatologie și la urgențele oftalmologi ce reprezintă accidentele, accidentele de muncă, accidentele de circulație, accidentele casnice.
Bărbații sunt cele mai frecvente cazuri, dar și copiii. Copiii nesupravegheați, care pot cădea cu fața, cu ochiul sau cu ochii în diverse lucruri dure", a explicat prof. dr. Marian Burcea, medic primar oftalmolog și managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.
Vezi și: Afecțiunile cardiace, impact asupra creierului. Duc la degradarea neuronală
Oftalmologie - FOTO: Freepik@Flowo
Linie de gardă
Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București este dotat cu o echipă specializată care este disponibilă 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, pentru a oferi îngrijiri urgente pacienților.
"Spitalul Clinic de Urgență Oftalmologice, recunoscut de altfel ca și o școală de oftalmologie remarcabilă, are o echipă de urgență 7 zile din șapte, 24 de de ore din 24, cu patru medici de gardă, trei medici oftalmologi și un medic de anestezie-terapie intensivă pentru a ajuta în cazuri care bolnavul, cu plăgi importante sau copiii trebuie adormiți pentru a fi pentru a fi operați", a explicat prof. dr. Marian Burcea, medic primar oftalmolog și managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.