Cele două fructe care scad riscul de diabet. Sunt pline de antioxidanți. Se consumă înainte de masă

Monika Baciu |
Data publicării:
cele doua fructe care scad riscul de diabet - FOTO: Freepik@yurawhite
cele doua fructe care scad riscul de diabet - FOTO: Freepik@yurawhite

Cele două fructe care scad riscul de diabet sunt pline de antioxidanți.

Cele două fructe care scad riscul de diabet cu 50% au demonstrat că atenuează vârfurile de zahăr din sânge. Consumul anumitor fructe înainte de masă ar putea atenua impactul carbohidraților asupra nivelului de zahăr din sânge.

Diabetul continuă să reprezinte o povară semnificativă pentru organismele de sănătate din întreaga lume. În condițiile în care tendințele de obezitate sunt pe cale să se agraveze, nu se întrevede un sfârșit pentru lupta împotriva acestei afecțiuni care durează o viață. Cu toate acestea, anumite alimente pe bază de plante pot contribui în mare măsură la atenuarea riscului de apariție a bolii.

Cercetătorii au semnalat în mod constant citricele, fructele de pădure și merele pentru efectele lor de neegalat asupra zahărului din sânge și a sensibilității la insulină.

Vezi și: Cafeaua, asociată cu nervozitatea. Care este legătura și cum te influențează cofeina

Concluziile unui studiu din 2020 publicat în British Medical Journal (BMJ) au sugerat că până și un măr mic pe zi ar fi suficient pentru a evita diabetul.

Harvard Health a raportat că ”persoanele cu cel mai mare aport de fructe și legume și cu cele mai ridicate niveluri sanguine ale nutrienților derivați din plante au fost cu 25% până la 50% mai puțin susceptibile de a face diabet în timpul perioadei de studiu”, în comparație cu cei care au mâncat cel mai puțin din acest grup de alimente are cele mai scăzute niveluri de nutrienți.

”Chiar mai bine, nu a fost nevoie de o mulțime de verde, roșu, galben și portocaliu în plus în farfurie pentru a face o crestătură în riscul de diabet. Echivalentul a doar două treimi dintr-un măr mediu sau puțin peste o treime dintr-o ceașcă de fructe amestecate în fiecare zi a oferit beneficii”, mai notează studiul, potrivit Express.

Studii realizate pe europeni

Aproximativ 340.000 de persoane din opt țări europene au fost implicate în acest studiu. Printre acestea s-au numărat 9.754 care au fost diagnosticate recent cu diabet pe parcursul unui deceniu.

Cercetătorii au comparat consumul de fructe și legume al acestor persoane cu cel al 13.000 de persoane de control, altfel sănătoase. Cercetarea a analizat, de asemenea, nivelurile din sângele participanților a mai multor nutrienți diferiți derivați din plante.

Vezi și: Paradoxul creșterii prețului la medicamente. Covic: Situație absolut incredibilă și ridicolă pentru stat. Cu 2 lei putem evita morți, spitalizări, cheltuieli de zeci de mii de euro

Care sunt cele două fructe care scad riscul de diabet

Merele sunt deosebit de sănătoase, deoarece conțin o gamă largă de nutrienți care pot încetini digestia carbohidraților. Compușii, care includ quercetina, acidul clorogenic și acidul galic, pot ajuta, de asemenea, la reducerea glicemiei.

Prin încetinirea digestiei, cantitatea de carbohidrați care este absorbită în intestin este, de asemenea, diminuată. Cu alte cuvinte, ajută la încetinirea cantității de zahăr care intră în fluxul sanguin pentru a menține glicemia constantă și pentru a preveni vârfurile de zahăr din sânge.

În 2019, un corp de cercetare publicat în revista Nutrients a descoperit că merele consumate cu 30 de minute înainte de o masă de orez brun au redus semnificativ glicemia după masă.

Un studiu controlat randomizat similar, publicat în revista Obesity în 2019, a descoperit că asocierea fructelor de pădure congelate cu o masă a redus semnificativ vârfurile de zahăr din sânge după masă.

Vezi și: Tratamentul pentru boala de rinichi. Adrian Covic: Asistăm la o adevărată revoluție. Reduce boala fenomenal, e nemaiauzit până acum. Nu mai au nevoie de dializă

”Fructele de pădure consumate în mod obișnuit, în special afinele, afinele, zmeura și căpșunile ameliorează hiperglicemia postprandială și hiperinsulinemia la adulții supraponderali sau obezi cu rezistență la insulină”, au remarcat autorii studiului. 

De fapt, numeroase studii au asociat consumul de fructe de pădure cu un mai bun control al glicemiei, ceea ce nu este surprinzător având în vedere profilul lor nutrițional. Fructele de pădure, de asemenea, sunt bogate în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, ceea ce le face ideale pentru gestionarea glicemiei.

Activitățile și nivelurile crescute de antioxidanți reduc, de obicei, complicațiile diabetului prin cedarea de electroni radicalilor liberi. În ciuda efectelor benefice ale acestor fructe în prevenirea diabetului, ele ar trebui consumate întotdeauna ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel