Cele 3 modalități să vindeci intestinul. Medic gastroenterolog: Asta e hrana lui preferată. Include chiar ciocolată neagră

Intestin - Foto: Freepik @olivianatalie0094
Intestin - Foto: Freepik @olivianatalie0094

Un medic gastroenterolog a dezvăluit cele trei metode simple să-ți vindeci intestinul.

Intestinul este un organ vital al sistemului digestiv, responsabil pentru absorbția nutrienților și eliminarea deșeurilor din organism.

Sănătatea intestinului este crucială pentru funcționarea corectă a întregului corp, influențând sistemul imunitar, metabolismul și chiar starea mentală.

O alimentație echilibrată, bogată în fibre și probiotice, contribuie la menținerea sănătății intestinale, prevenind afecțiuni precum constipația, sindromul de colon iritabil sau diverse boli inflamatorii intestinale.

Conform Dr. Will Bulsiewicz, un medic gastroenterolog și director medical al unei clinici de nutriție din SUA, există trei modalități prin care îți poți vindeca intestinul.

Vezi și: 3 semne că INTESTINUL tău SUFERĂ. Dacă scaunul tău NU arată așa, atenție! Medic gastroenterolog, dezvăluire

Cele 3 modalități de a-ți vindeca intestinul

1. Concentrează-te pe fibre

"Fibra este hrana care hrănește microbiomul intestinal. Este hrana lui preferată și îl energizează. Fibra provine din alimente pe bază de plante, deci fructe și legume, dar și cereale integrale, semințe, nuci și leguminoase", a spus Dr. Will Bulsiewicz pentru Business Insider.

Includerea fibrelor în dietă nu ajută doar la îmbunătățirea digestiei, ci și la reducerea riscului de boli cronice.

Fructele, legumele, cerealele integrale și leguminoasele sunt prezentate ca surse excelente de fibre.

Printre fructe, murele, perele și merele cu coajă sunt bogate în fibre, iar la legume se evidențiază broccoli, morcovii și fasolea verde.

Cerealele integrale precum ovăzul, orzul și quinoa sunt recomandate pentru conținutul lor ridicat de fibre.

De asemenea, leguminoasele, cum ar fi linte, fasole și năut sunt menționate de specialiști ca opțiuni sănătoase pentru digestie.

2. Mănâncă o dietă variată

Medicul gastroenterolog spună să consumi 30 de plante pe săptămână, fie că sunt fructe, legume, condimente sau cafea.

"30 nu este o limită magică", a spus el, "dar este o modalitate utilă de a maximiza varietatea de alimente, nutrienți și fibre din dieta ta".

3. Consumă alimente fermentate

"Prin creșterea consumului nostru de alimente fermentate, putem îmbunătăți sănătatea microbiomului și putem reduce inflamația", a spus medicul, care a explicat că astfel, alimentele au fost asociate cu un microbiom intestinal mai diversificat.

"Alimentele fermentate includ castraveți murați și chiar ciocolată neagră", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel