Cel mai simplu exercițiu pentru hernia cervicală. Dr Alexandru Ilie: Este important să se ridice în picioare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coloană vertebrală FOTO: pixabay.com
Coloană vertebrală FOTO: pixabay.com

Stilul de viață sedentar și statul mult jos, la birou, ne afectează mai mult decât credem articulațiile.

Kinetoterapeutul Alexandru Ilie spune că motivul principal pentru care apare hernia cervicală, afecțiune a coloanei, este din cauza statului foarte mult jos.

”Din păcate, biomecanica umană s-a schimbat foarte mult în ultimii 25-30 de ani, ajungând să stăm jos 12, chiar și 14 ore pe zi.

Hernia de disc cervicală ocupă un loc fruntaș, însă, din fericire, în majoritatea cazurilor, mai exact în 90% dintre ele, nu este nevoie de intervenție chirurgicală. Gradul de rupere a inelului fibros, cel care stabilizează și închide discul nostru intervertebral, îţi permite în momentul în care tu ai un câmp de forță local, să îndeplinești funcțiile cotidiene și să nu mai distribuie toată această sarcină în aparatul articular. Cu ajutorul muşchilor, poţi să ai parte de o viaţă trăită fără durere cu toate că dacă te duci să faci un RMN eşti diagnosticat cu hernie de disc”, afirmă kinetoterapeutul.

Potrivit acestuia, exerciții simple și sigure pe care le poți face și acasă.

”Este important mai ales pentru cei care lucrează acasă în momentul de față, să se ridice în picioare. Este practic cel mai simplu exercițiu pe care îl avem de făcut. De exemplu, dacă putem să ne înlocuim șezutul, adică să punem laptopul pe masa de călcat, ar fi ideal. Practic, lucrezi din picioare. Este un exercițiu simplu şi gratuit. De exemplu, când stai pe scaun, genunchii sunt flectați, asta înseamnă că mușchii posteriori sunt scurtați, iar musculatura anterioară este lărgită. Nu este bine nici picior peste picior, nici îndoiți. Atunci când stăm foarte mult cu genunchii flectați, e ușor de înțeles că musculatura scurtată va căuta să rămână acolo, practic se va instala o rigiditate”, explică Alexandru Ilie, potrivit Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel