Iată care cele mai sănătoase tipuri de brânză din comerţ:
1. Brânza de capră
Deoarece conține mai puțină lactoză decât brânza din lapte de vacă, cea de capră se digeră mai ușor și este alegerea cea mai potrivită în cazul în care ai intoleranță la laptele de vacă.
3. Brânza feta
Brânza feta conține calciu, vitaminele B și fosfor. Are un conținut scăzut de calorii și grăsimi, fiind ideală în curele de slăbire. Brânza feta este bună pentru sănătatea oaselor.
2. Mozzarella
Datorită probioticelor pe care le conține, mozzarella îmbunătățește sistemul imunitar și reglează digestia. Totodată, acest tip de brânză este sărac în calorii.
3. Brânza cu mucegai
Brânza albastră sau cu mucegai are culturi de mucegai Pennicilium, responsabilă pentru gustul și aroma aparte. Acest sortiment de brânză conține mult calciu, fiind indicat în caz de osteoporoză, dar și magneziu, fosfor, potasiu, fier, sulf, zinc şi cupru, dar şi vitamine, şi aminoachizi esenţiali.
4. Parmezan
Parmezanul este bogat în proteine, fosfor și calciu, o brânză recomandată persoanelor predispuse la osteoporoză. Pentru că este maturat cel puțin 12 luni, pentru a se distruge bacteriile nocive, parmezanul este sănătos pentru sistemul digestiv.
5. Emmentaler (brânza elveţiană)
Acest sortiment de brânză are unele dintre cele mai multe beneficii pentru sănătate, datorită bacteriei cu rol de antibiotic, propionibacterium freudenreichii. Este recunoscut pentru faptul că întăreşte sistemul imunitar şi reduce inflamațiile. Brânza elvețiană conține calciu, proteine, vitamine (A, B2, B12) şi minerale (zinc) şi are un conţinut scăzut de grăsime şi sodiu, fiind ideală pentru persoanele care vor să slăbească sau nu pot consuma alimente prea sărate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.