Cel mai PERICULOS obiect din casă, folosit ZILNIC! Este infestat cu bacterii

Dana Lascu |
Data publicării:
Burete de vase. Foto: Pexels
Burete de vase. Foto: Pexels

Cel mai periculos obiect din casă este folosit zi de zi și, marea problemă e că nu-l schimbăm des, dându-i ocazia să devină un teren perfect pe care proliferează bacteriile periculoase. 

Dacă ați avut vreodată senzație neplăcută din cauza buretelui de spălat vase, aveați motive întemeiate! Se pare că curățarea buretelui nu reduce semnificativ cantitatea de bacterii pe care acesta le conține.

De fapt, în unele cazuri, curățarea sa poate crește cantitatea de bacterii! Practic, în loc să vă curățați vasele, s-ar putea să le umpleți de bacterii înainte de a le pune să se usuce. Și nu spunem noi asta, ci e dovedit științific. 

Conform studiului publicat în revista online Scientific Reports (link direct studiu), cel care arată că buretele de spălat vase poate fi cel mai periculos obiect din casă, acesta trebuie curățat „prin fierbere sau punerea sa microunde, ceea ce s-a dovedit că reduce semnificativ încărcătura bacteriană a bureților de bucătărie și, prin urmare, poate fi considerată o măsură de igienă rezonabilă.

Cu toate acestea, datele noastre au arătat că bureții igienizați în mod regulat (după cum indică utilizatorii lor) nu conțineau mai puține bacterii decât cei necurățați. (...) Se presupune că bacteriile rezistente supraviețuiesc procesului de curățare și recolonizează rapid nișele eliberate (de bacteriile moarte, n.r.) până la atingerea unei abundențe similare cu cele dinaintea tratamentului”.

Cu alte cuvinte, nu-i putem curăța la nesfășit, ci trebuie schimbați des. Așa că nu-l curăța când s-a îmbâcsit, ci pur și simplu ARUNCĂ-L!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel