Cel mai dureros cancer. Provoacă dureri cumplite. Simptomele, aproape imposibil de identificat în stadiile incipiente

Monika Baciu |
Data publicării:
cancerul pancreatic - FOTO: Freepik
cancerul pancreatic - FOTO: Freepik

Acesta este cel mai dureros tip de cancer. În stadiile incipiente simptomele sunt aproape imposibil de identificat.

Acest tip de cancer este adesea diagnosticat în stadii avansate, deoarece simptomele sale pot fi vagi și nu apar adesea până când boala nu a progresat semnificativ.

Cancerul pancreatic, unul din cele mai dureroase tipuri de cancer

Cancerul pancreatic este una dintre cele mai dureroase forme de cancer deoarece invadează și apasă pe nervii din apropierea pancreasului, cauzând dureri în spate sau în abdomen. Durerea pare să fie simptomul cel mai dificil pentru pacienții cu cancer pancreatic. Durerile nespecifice abdominale pot fi un simptom timpuriu al cancerului pancreatic.

Cauzele durerii pancreatice pot include atât cancerul pancreatic, cât și tratamentele asociate. Tumorile pot bloca tractul digestiv sau pot apăsa pe nervi sau pancreas, cauzând dureri în partea superioară a abdomenului sau în mijlocul spatelui. Tratamentele precum chimioterapia, radioterapia și chirurgia pot contribui, de asemenea, la durere.

Cancerul pancreatic poate provoca o durere recurentă și surdă în partea superioară a abdomenului și/sau în spatele mijlociu sau superior. Durerea începe în mijlocul abdomenului și radiază către spate. Caracteristicile durerii de la cancerul pancreatic includ:

- Durerea se agravează în poziția culcat și poate fi ameliorată prin aplecarea înainte.

- Durerea se agravează după masă.

- Durerea poate apărea și dispărea, dar devine general mai persistentă și severă în timp, potrivit Medicinenet.

Vezi și: De ce apare infidelitatea în cuplu. Ce se află în spatele relațiilor paralele. Radu Leca: Totul se schimbă. E tulburător

Gestionarea durerii în cancerul pancreatic

Pentru gestionarea durerii provocate de cancerul pancreatic, există mai multe opțiuni de tratament, inclusiv medicamente:

- Analgezice fără prescripție medicală și cu prescripție pentru durere ușoară.

- Opiacee slabe și puternice pentru dureri mai intense.

- Antidepresive, medicamente antiepileptice și steroizi pot fi, de asemenea, folosite.

În plus față de medicamente, proceduri suplimentare precum blocarea nervului cu alcool, splanhnicectomia toracoscopică și blocarea nervului celiac cu ghidaj ecografic endoscopic pot fi necesare pentru controlul durerii.

Vezi și: Cod roșu de caniculă. Băutura verii care deshidratează. Dr. Alis Grasu: Îngreunează lupta organismului cu căldura

Cancerul pancreatic, ce este

Cancer pancreatic - FOTO: Freepik@julos

Cancerul pancreatic este o formă de cancer care începe în pancreas, o glandă situată în partea superioară a abdomenului, în spatele stomacului. Pancreasul are două roluri principale în organism: producția de enzime necesare pentru digestie și producția de hormoni, inclusiv insulină, care reglează nivelul de zahăr din sânge.

Simptomele cancerului pancreatic pot include:

- Durere abdominală: Poate fi localizată în partea superioară a abdomenului sau în spate.

- Pierdere inexplicabilă în greutate: De obicei, este semnificativă și rapidă.

- Icter: În cazul în care pielea și sclerele ochilor devin galbene.

- Indigestie: Dificultăți în digestia alimentelor, senzație de balonare sau disconfort după masă.

Vezi și: Cele trei semne care îți arată că ai colesterolul mărit. Sunt vizibile cu ochiul liber

- Greață și vărsături: Posibile în cazuri avansate.

- Schimbări ale scaunului: Poate apărea diaree sau constipație.

- Diabet: Unii pacienți dezvoltă diabet zaharat nou apărut sau observă o deteriorare a controlului diabetului deja existent.

Cancerul pancreatic este adesea diagnosticat în stadii avansate, deoarece simptomele sale pot fi vagi și nu apar adesea până când boala nu a progresat semnificativ. Tratamentul depinde de stadiul în care este diagnosticată boala și poate include chirurgia de îndepărtare a tumorii, radioterapie, chimioterapie sau o combinație a acestora. Prognoza depinde de stadiul diagnosticării și de răspunsul la tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel