Cel mai bun demachiant natural este delicat și nu irită pielea. Un demachiant natural, mai ales dacă este făcut acasă, este ieftin și inofensiv pentru piele. În plus, acesta este potrivit și pentru tenul delicat, care nu tolerează produsele de pe piață.
De obicei, un demachiant este compus din două baze: una uleioasă și una apoasă. Agitând sticla, cele două baze creează un amestec delicat și emolient, potrivit pentru îndepărtarea machiajului.
Partea uleioasă îndepărtează, cu ușurință, machiajul. Partea apoasă, compusă din apă sau hidrolați parfumați cu efect hidratant, revigorant și anti-oboseală, va calma și pielea din zona ochilor.
Vă oferim trei rețete pentru a pregăti un demachiant în casă
1. Demachiant cu apă de trandafir
Acest demachiant este compus din apă de trandafiri, care are o acțiune calmantă și răcoritoare, și ulei de măsline, care protejează pielea.
În plus, uleiul de măsline este bogat în substanțe benefice: vitamina E, care luptă împotriva radicalilor liberi, vitamina A, care ajuta la regenerarea acizilor grași celulari, nesaturați, care previn afecțiunile pielii (eczemă, acneea, psoriazis), dar și beta-caroten care conferă elasticitate pielii.
Pentru a prepara acest demachiant aveți nevoie de:
- ulei de măsline - 25 ml,
- apă de trandafiri - 50 ml,
- un flacon de plastic sau de sticlă.
Cu ajutorul unei mici pâlnii, combinați ingredientele în flaconul de plastic sau de sticlă. Agitați întotdeauna demachiantul înainte de utilizare.
2. Demachiant cu mușețel
Acest demachiant are la bază infuzie de mușețel, cu proprietăți emoliente, calmante, protectoare și revigorante. Al doilea ingredient este uleiul de jojoba, care este delicat, ușor, potrivit și pentru tenul gras, predispus la acnee.
Aveți nevoie de:
- flori uscate de mușețel - 1 lingură,
- ulei de jojoba - 60 ml,
- apă pentru prepararea infuziei - 150 ml,
- cratiță mică,
- strecurătoare,
- pâlnie,
- flacon.
Se prepară o infuzie de mușețel în 50 ml de apă fiartă. Florile uscate se infuzează aproximativ 10 minute. Apoi cu o strecurătoare se filtrează lichidul. După ce se răcește, se transferă într-un flacon.
Cu ajutorul pâlniei, adăugați uleiul de jojoba și demachiantul este gata. Poate fi păstrat la frigider până la o săptămână. Nu uitați să-l agitați bine înainte de utilizare.
Nucile, efect anticancer. 9 motive pentru care ar trebui să le incluzi în dietă
3. Demachiant cu lavandă
Acest demachiant cu lavandă este foarte delicat și extrem de eficient. Uleiul esențial de lavandă, împreună cu glicerina, hidratează și luminează pielea feței, în timp ce uleiul de ricin dizolvă perfect machiajul.
Aveți nevoie de:
- glicerină vegetală - 3 lingurițe,
- ulei esențial de lavandă - 10 picături,
- apă demineralizată - 70 ml,
- ulei de ricin - 30 ml,
- pâlnie
- flacon.
Turnați 10 picături de ulei esențial de lavandă în glicerină și amestecați pentru a dispersa uleiul esențial. Se toarnă amestecul de glicerină și ulei esențial în sticlă, se adaugă apa demineralizată și se amestecă. La final, adăugați ulei de ricin, pentru a finaliza demachiantul.
Infuzia de mușețel, eficientă pentru dezumflarea ochilor obosiți
În cazul ochilor obosiți și a pungilor accentuate se pot face comprese cu infuzie de mușețel. Preparați o infuzie din flori de mușețel și lăsați-o să se răcească la frigider. Pentru a intensifica acțiunea tratamentului, umeziți 2 dischete de bumbac în infuzie și aplicați-le pe ochii închiși. Lăsați să acționeze 10 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.