Da, ai auzit bine! Inteligența artificială a ajuns mai departe decât ne-am fi așteptat... poate mult prea departe.
O nouă aplicație bazată pe inteligența artificială susține că poate prezice momentul exact al decesului tău, cu scopul de a te motiva să adopți obiceiuri mai sănătoase și să trăiești mai mult.
Vezi și:
Cancerul care nu se vindecă. Daniel Coriu: Nu reușim să vindecăm pacientul
Pentru doar 40 de dolari, adică aproape 180 lei pe an, curioșii pot descărca aplicația Death Clock, care pune o serie de întrebări legate de sănătatea și obiceiurile tale sociale.
Pe baza răspunsurilor, aplicația estimează nu doar anul, ci și data exactă a morții, împreună cu vârsta ta biologică actuală.
Aplicația calculează factori legați de mortalitate pentru a motiva utilizatorii să facă schimbări sănătoase în stilul de viață.
Scopul aplicației este să ofere un semnal de alarmă înainte de a fi prea târziu pentru a face schimbări semnificative.
"În lumea de astăzi, asistența medicală este de obicei reactivă, intervenind doar atunci când apar probleme și adesea prea târziu", a declarat fondatorul aplicației, Brent Franson.
Utilizatorii primesc informații despre vârsta lor biologică, însoțite de sfaturi despre cum își pot îmbunătăți sănătatea.
Creatorii aplicației lansează un avertisment urgent cu privire la un instrument înfricoșător de precis.
"Aplicația Ceasul morții reprezintă trecerea la medicina 3.0, în care persoanele sunt dotate cu cunoștințe complete despre sănătatea lor și sunt încurajate să își gestioneze proactiv starea de bine pentru a se bucura de o viață mai lungă și mai sănătoasă", a mai declarat Brent Franson.
După ce îți estimează data decesului, aplicația creează un plan personalizat de longevitate, oferind recomandări pentru schimbări în stilul de viață și sugestii despre ce să discuți cu medicul tău.
Mai mult, utilizatorii pot încărca și rezultate de analize de sânge, profiluri genetice și alte documente medicale personale în aplicație.
Amanda Kooser de la CNET, care a testat aplicația, a remarcat să întrebările din aplicație cariază de la factori biologici, cum ar fi nivelul colesterolului, până la aspecte legate de somn, sănătatea mintală și cât de mult stă o persoană pe scaun într-o zi.
Într-un experiment, Kooster a răspuns intenționat greșit la toate întrebările pentru a vedea cel mai pesimist rezultat.
Verdictul?
Moarte în 2043.
"Asta mă motivează să rămân pe calea cea bună", a mai spus Amanda Kooser.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.