Ceapa verde încă o găsim pe tarabele din piață. De aceea, este momentul să profităm de proprietățile ei medicinale. Ceapa verde, datorită compușilor pe care îi conține, are o serie de beneficii pentru sănătate.
Ceapa verde, beneficii pentru sănătate
Conținut ridicat de fibre. Aceasta are un conținut ridicat de fibre. O ceașcă de ceapă verde are aproximativ 10% din fibrele de care aveți nevoie pentru întreaga zi. Fibrele vă ajută să vă simțiți plin, mențin nivelul de colesterol în jos, și pot reduce șansele de diabet zaharat, boli de inimă, și alte afecțiuni medicale.
Ajută la combaterea cancerului. Ceapa verde poate bloca celule canceroase să se dezvolte,în special în stomac. Cercetătorii cred că un compus numit alicină, poate împiedica celulele răspândirea celulelor canceroase.
Previne infecțiile. Extractul de ceapă, usturoi au fost mult timp folosit ca medicament. Ele pot ucide bacteriile, ciupercile și virușii. Testele de laborator pe anumite soiuri de ceapă au arătat că, la concentrații suficient de mari, unele pot ucide sau încetini creșterea salmonellei sau A. coli.
Îți protejează corpul. Legumele din familia cepei sunt ambalate cu fitonutrienți, inclusiv substanțe chimice numite antioxidanți care vă apără celulele împotriva deteriorării. Antioxidanții din ceapă, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, vânează radicalii liberi, substanțe care pot duce la cancer, inflamație și boli legate de vârstă. Antioxidanții își pierd puterea în timpul gătitului, așa că proaspeții sunt cei mai buni.
Ceapa verde menține sănătatea ochilor
Ceapa verde conține cantități semnificative de vitamina A, care este excelentă pentru sănătatea ochilor noștri. Ajută la menținerea vederii noastre și la prevenirea dezvoltării mai multor probleme oculare, cum ar fi orbirea nocturnă și cataracta. Pur și simplu adăugarea de ceapă verde în dieta noastră de zi cu zi ne poate ajuta să suplinim necesarul de vitamina A.
Ceapa verde scade glicemia
Ceapa verde s-a dovedit a conține alil propil disulfidă, care, potrivit studiilor are capacitatea de a ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. În plus, ceapa verde are, de asemenea, crom, un mineral urmă care este important în reglarea insulinei în sânge și scăderea nivelului general de colesterol, potrivit DRF.
Ceapa verde menține sistemul imunitar
Ceapa verde poate crește imunitatea, pentru preveni boala și infecția. Componentele sale importante funcționează prin modificarea nivelurilor de celule specifice din sistemul imunitar care lucrează pentru a îndepărta boala și pentru a lupta împotriva invadatorilor străini din organism.
Fiecare portie de ceapă verde este ambalată cu o doză concentrată de vitamina C, o vitamină solubilă în apa care actionează și ca un antioxidant puternic care îmbunătățește funcția imunitară, previne infecția, îmbunătățește sănătatea inimii, reglează nivelul zahărului din sânge și luptă împotriva bolilor virale.
Ceapa verde îmbunătățește sănătatea inimii
Ceapa verde poate menține sănătatea inimii. Extractul de ceapă verde poate reduce foarte mult mai mulți factori de risc, precum un atac de cord, cum ar fi colesterolul total, trigliceridele și colesterolul rău.
Ceapa verde pentru oase sănătoase
Datorită conținutului de vitamina K, beneficiile cepei verzi includ, de asemenea, întărirea oaselor și prevenirea osteoporozei. Vitamina K promovează sănătatea oaselor prin creșterea cantității de proteine necesare pentru menținerea calciului osos, precum și creșterea densității osoase. De asemenea, ajută la reducerea riscului de fracturi de șold la bărbații și femeile în vârstă, notează David Wolfe.
Ceapa verde, riscuri
Ceapa verde este bogată în vitamina K, care acționează împotriva medicamentelor pentru subțierea sângelui. Dacă luați warfarină pentru a preveni accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord sau cheagurile de sânge, întrebați medicul dumneavoastră dacă ceapa verde este sigură pentru dvs, arată WEB:MD.
Vezi și: Lucrul simplu pe care îl poți face pentru un somn bun. De ce este important să dormim bine
Ceapa verde, cum să o consumi
Ceapa verde poate fi cultivată cu ușurință. Le putem alege pur și simplu pe cele cu frunze crocante și culori strălucitoare. Tăiați vârfurile de sus și clătiți cu apă. Atât părțile verzi, cât și cele albe pot fi consumate sau doar se pot depozita în frigider pentru o prospețime maximă.
Oamenii folosesc adesea ceapa verde ca o garnitură pe salate sau tocane. La gătit le puteți folosi în tocane sau presărate peste ouă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.