Mirosul puternic al cepei poate fi neplăcut pentru mulți, deși ceapa este un ingredient esențial în multe preparate culinare datorită aromei și beneficiilor sae pentru sănătate.
Mirosul persistent al cepei poate rămâne pe mâini, în gură și chiar în aerul din bucătărie.
Din fericire, există mai multe metode eficiente pentru a diminua acest miros.
Iată câteva trucuri și sfaturi practice pentru a reduce mirosul de ceapă de pe mâini:
Foto: Freepik
1. Spală cu oțet și apă
După ce ai tocat ceapa, spală-ți mâinile cu un amestec de oțet și apă.
Oțetul ajută la neutralizarea compușilor sulfurici responsabili pentru mirosul puternic.
2. Folosește otețel inoxidabil
Freacă mâinile de o suprafață de oțel inoxidabil, cum ar fi o lingură sau lama unui cuțit (dar ai foarte mare grijă).
Aceasta este o metodă bine-cunoscută, deși mecanismul exact nu este pe deplin înțeles, se pare că oțelul ajută la reducerea mirosului.
3. Pasta de dinți sau bicarbonat de sodiu
Spală-ți mâinile cu o mică cantitate de pastă de dinți sau fă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă.
Ambele au proprietăți de curățare și poat ajuta la eliminarea mirosurilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.