Cu toate acestea, medicii atrag atenția asupra faptului că ceaiul verde nu trebuie consumat dimineața, pe stomacul gol. În plus, unele persoane, în mod obligatoriu, ar trebui să evite consumul acestui ceai pe stomacul gol.
Ceaiul verde conține taninuri, care duc la creșterea producției sucului gastric. Din această cauză, apare senzația de greață, durerile de stomac și veți avea probleme cu digestia.
Consumul de ceai verde pe stomacul gol nu este recomandat mai ales persoanelor care suferă de ulcer și reflux gastric.
Ceaiul verde reduce, de asemenea, absorbția de către organism a unei proteine care ajută la coagularea sângelui. Consumul băuturii pe stomacul gol poate duce la subțierea sângelui și nu este recomandată persoanelor cu tulburări de coagulare a sângelui.
Persoanele cu anemie sunt rugate să nu bea ceai verde pe stomacul gol, deoarece băutura poate duce la scăderea organismului de a absorbi fierul.
Cofeina din ceaiul verde stimulează glandele suprarenale ca să elibereze hormonii de stres. Aceasta crește tensiunea arterială și ritmul cardiac. În consecință, persoanele cu probleme cardiace ar trebui să refuze această băutură pe stomacul gol.
Mai mult, consumul sistematic de ceai verde pe stomacul gol poate duce la perturbarea glandelor suprarenale. Cel mai bine este să bei ceaiul verde cu o felie de pâine din cereale integrale.
Băutura pentru toate bolile: latte cu turmeric sau laptele AURIU. Cum se prepară?
Băutura pentru toate bolile se prepară ușor acasă din doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie. Dacă bolile și răcelile te copleșesc sistematic odată cu apariția vremii reci, înseamnă că organismului îi lipsesc vitaminele, iar funcțiile de protecție ale sistemului imunitar nu funcționează la maxim.
Pentru a remedia acest lucru, trebuie să bei un latte sănătos și, în același timp, delicios, cu adăugarea unui ingredient secret.
Latte cu turmeric (sau laptele auriu) este o băutură uimitoare care te va încălzi și pe care trebuie să o consumi, pentru a oferi organismului oligoelementele necesare, care îl vor proteja împotriva virușilor și bacteriilor.
Un ingredient din bucătărie previne diabetul. Află care este acesta
Este foarte simplu să prepari băutura magică, iar pentru asta vei avea nevoie de produse pe care deja le ai în bucătărie. Poți folosi atât lapte de vacă, cât și lapte vegetal (de ovăz, de cocos, de migdale, de orez, de soia).
Ingrediente:
250 ml lapte vegetal sau de vacă,
1,5 linguriță turmeric,
1 lingură ghimbir (proaspăt sau măcinat),
2 boabe de piper negru (zdrobit),
1 lingură scorţişoară,
0,5 linguriță cardamom măcinat,
1 lingură de miere sau sirop de arțar.
Metoda de preparare
Pune laptele la fiert și ia-l de pe foc. Adaugă toate condimentele în lapte, amestecă bine, astfel încât să nu fie cocoloașe și lasă-l să se infuzeze timp de cinci minute.
Laptele se trece printr-o sită fină și se bate cu un mixer până se omogenizează. Adaugă miere sau sirop de arțar într-o cană, iar deasupra toarnă latte-ul.
Băutura magică nu trebuie consumată fierbinte, ci atunci când are aproximativ 40 de grade. Poate fi servită, chiar rece, vara. Toamna și iarna este mai bine să o consumi caldă. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.