Ceaiul de tei. Ce tratează și cui îi este complet INTERZIS. Poate cauza hemoragie și accelerarea ritmului cardiac

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceaiul – FOTO: Pexels@Mareefe
Ceaiul – FOTO: Pexels@Mareefe

Ceaiul de tei este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sistemului nervos. Plăcut aromat, teiul înflorește la fiecare sfârșit de primăvară, însă nu trebuie consumat de anumite persoane. 

Ceaiul de tei este unul din cele mai frecvente ceaiuri care se găsesc în orice bucătărie. Are efecte antiseptice, antistres, dar și emoliente.

Teiul, tratament pentru insomnie

Infuzia de tei este folosită pentru a trata insomnia. Are rolul de a calma, reducând stresul și oboseala cronică. Infuzia de tei are și rolul de a îmbunătăți calitatea somnului și a reduce coșmarurile. Ceaiul de tei se recomandă să fie băut seara, după cină, pentru a favoriza adormirea şi un somn adânc pe toată durata nopţii. De exemplu, 1-2 căni de ceai de tei băute seara te pot scăpa de insomnie, însă 3-4 cani vor acţiona ca un tonic pentru sistemul nervos, având efectul opus.

Vezi și: Kate Middleton și Prințul William, mesaj împotriva singurătății: Dacă știi o persoană, dă-i un telefon, trimite-i un mesaj, bate-i la uşă

Interzis șoferilor și persoanelor care suferă de anemie

Datorită efectelor pe care le are, ceaiul de tei produce somnolență, astfel că este interzis a fi consumat de șoferi. De asemenea, ceaiul de tei este interzis persoanelor care urmează tratamente medicamentoase, deoarece multe dintre substanţele din compoziţia lui pot interacţiona cu pastilele.

Teiul împiedică absorbţia fierului, prin urmare este interzis pacienţilor cu anemie cauzată de lipsa de fier. Nici gravidele şi nici  persoanele cu probleme cardiace nu au voie să bea ceai de tei, deoarece infuzia subţiază sângele şi poate cauza hemoragie sau accelerarea ritmului cardiac.

Vezi și: Nașterea, moment cheie în tratamentul leziunilor cerebrale. Rolul celulelor stem

Recomandat pentru persoanele cu diferite afecțiuni

În schimb, ceaiul de tei este recomandat şi persoanelor cu afecţiuni gastrice, renale sau cardiovasculare. Infuzia din flori de tei fluidizează sângele, reduce riscul apariţiei de cheaguri de sânge sau tromboza. Ceaiul de tei curăță rinichii şi ficatul, ameliorează inflamaţiile şi calmează durerile de la nivelul acestor organe. Pentru indigestii, se recomandă amestecul de ceai de tei, cu ceai de mentă şi cel muşeţel.

În caz de răceală, gripa sau bronşită, ceaiul de tei favorizează transpiraţia, eliminarea toxinelor, şi reduce febra. Este folosit şi pentru a se face gargara sau inhalaţii, calmând durerile în gât, durerile de cap sau presiunea de la nivelul sinusurilor.

Tratament de înfrumusețare

Teiul poate fi folosit ca infuzie pentru tratamentele de înfrumusețare. Compresele cu ceai de tei cicatrizează rănile, eczemele sau urmele lăsate de acnee, reduc ridurile şi cearcănele. În plus, unii specialişti susţin că teiul ar favoriza şi grăbi creşterea părului, motiv pentru care se recomanda clătirea părului cu ceai de tei şi masarea rădăcinilor firelor de păr de 2 ori pe săptămână.

Vezi și: Alimentul din bucătărie care-ți mărește buzele. Înlocuiește acidul hialuronic: Fiți atente la balsamul de buze!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel