Ceaiul de scorțișoară, printre cele mai bune în sezonul rece. Care sunt beneficiile uimitoare

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
ceaiul de scortisoara foto:freepik@azerbaijanstocking
ceaiul de scortisoara foto:freepik@azerbaijanstocking

Ceaiul de scorțișoară, printre cele mai bune în sezonul rece. Dincolo de aroma sa distinctivă și prezența sa frecventă în diverse preparate culinare, scorțișoara este recunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, fiind un remediu natural valoros.

Dacă există o mirodenie care poate aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate și poate transforma o ceașcă obișnuită de ceai într-o băutură plină de proprietăți terapeutice, aceea este scorțișoara. Dincolo de aroma sa distinctivă și prezența sa frecventă în diverse preparate culinare, scorțișoara este recunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, fiind un remediu natural valoros.

Vezi și: Cum să călătorești în siguranță, dacă ai afecțiuni medicale. 3 pași importanți

Ce este ceaiul de scorțișoară?

Ceaiul de scorțișoară este un ceai pe bază de plante în care coaja de scorțișoară este infuzată în apă fierbinte pentru a crea o băutură revigorantă. Se obține din coaja arborelui de scorțișoară și poate fi, de asemenea, măcinată sub formă de pulbere, Teadrops.

Mulți oameni asociază gustul scorțișoarei cu ceva dulce și pământos, aducând cu sine o doză delicată de lemn. Atunci când este preparată sub formă de ceai, aduce o culoare aurie și un efect încălzitor care pătrunde în corp de la cap până la picioare.

Scorțișoara este originară din Sri Lanka, deși există și o altă varietate a arborelui de scorțișoară în Vietnam, cunoscută sub numele de scorțișoară Saigon. Scorțișoara din Sri Lanka este cunoscută sub numele de scorțișoară Ceylon sau adevărata scorțișoară. Varietatea vietnameză este adesea numită scorțișoara Cassia. În esență, sunt destul de similare, dar în lumea occidentală, scorțișoara Ceylon este considerată mai căutată dintre cele două și este și mai greu de găsit.

Coaja se recoltează din interiorul arborelui. Aceasta se răsucește în timpul procesului de uscare, creând bastoanele de scorțișoară. Pentru a face ceaiul, aceste bastoane sunt uneori înmuiate în apă sau pot fi măcinate în pulbere sau transformate într-un extract. De asemenea, poți face ceai de scorțișoară din frunze de ceai negru (dacă dorești cofeină) și condimente adăugate. Este obișnuit ca scorțișoara să fie găsită ca aromă amestecată în alte ceaiuri, cum ar fi ceaiul chai sau chiar amestecată cu ceaiul de ghimbir.

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de scorțișoară

Reduce riscul de boli de inimă

Menținerea sănătății inimii și reducerea riscurilor de boli de inimă se poate face prin simpla infuzare a unei cești cu bastonașe de scorțișoară. 

Scade nivelul zahărului din sânge

Studiile au constatat că suplimentele regulate de scorțișoară pot crește sensibilitatea la insulină timp de cel puțin 12 ore. Efectul pozitiv al nivelurilor mai scăzute de zahăr din sânge duce la o mai bună gestionare a diabetului și la mai puțin risc de complicații.

Antioxidanți

Scorțișoara este bogată în polifenoli, unul dintre cei mai importanți antioxidanți care ajută la combaterea oxidării și respingerea radicalilor liberi. Acești radicali liberi pot provoca haos în organism, determinând totul, de la îmbătrânirea prematură până la boli pe termen lung. 

Îmbunătățește funcția cerebrală

Pentru cei care doresc să-și mențină mintea ascuțită, consumul de ceai de scorțișoară poate ajuta, de asemenea. Acest preparat se asigură că creierul tău nu ratează niciun detaliu, ajutând la protejarea împotriva problemelor neurologice precum boala Alzheimer și boala Parkinson. 

Susține pierderea în greutate

Scorțișoara poate ajuta în lupta împotriva pierderii în greutate. 

Calmează problemele stomacale

Oferă sistemului tău digestiv exact ceea ce are nevoie cu ajutorul sărutului calmant al scorțișoarei. Acest condiment delicat poate stimula secrețiile gastrointestinale și poate îmbunătăți fluxul sistemului tău digestiv.

Îmbunătățirea sistemului imunitar

Oferă sistemului tău imunitar un impuls puternic doar bând regulat ceai de scorțișoară. Acest condiment dulce este priceput în a combate patogenii și este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce creșterea și răspândirea tuturor tipurilor de bacterii, de la salmonella la gripă.

foto: freepik

Efecte secundare

Scorțișoara ar trebui consumată în mod moderat, deoarece prea mult din acest condiment dulce poate duce la efecte secundare.

Scorțișoara Cassia poate conține coumarină, care poate duce la probleme serioase ale ficatului dacă este consumată în cantități mari.
De asemenea, este important să menționăm că cinnamaldehida poate declanșa alergii la unele persoane.
Cei care iau anumite medicamente trebuie să consulte un medic înainte de a bea ceai de scorțișoară. Aceste medicamente includ orice tratament legat de nivelul de zahăr din sânge.

Vezi și: Cum să călătorești în siguranță, dacă ai afecțiuni medicale. 3 pași importanți

Ceaiul de scorțișoară poate fi o modalitate delicioasă și sănătoasă de a aduce un plus de beneficii sănătății tale, însă este întotdeauna recomandat să consulți un specialist înainte de a adăuga orice supliment sau băutură nouă în regimul tău zilnic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel