Ceaiul de merișoare previne infecțiile tractului urinar. Cum poți beneficia la maxim de acest ceai

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
ceaiul de merisoare foto:freepik@marinamos16
ceaiul de merisoare foto:freepik@marinamos16

Ceaiul de merișoare a devenit o alegere populară în rândul băutorilor de ceai, nu doar pentru gustul său plăcut, ci și pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătății.

Cu gustul său distinct fructat și ușor acid, ceaiul de merișoare a devenit o alegere populară în rândul băutorilor de ceai, nu doar pentru gustul său plăcut, ci și pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătății, în special sistemului urinar.

Vezi și: Ceaiul bogat în Vitamina C. Topește grăsimea și te relaxează

Merișoarele provib de la un arbust peren denumit și "merișor mare" (vaccinium macrocarpon). Cunoscute și sub denumirea de cranberry (în limba engleză), aceste fructe sunt consumate pe scară largă în America de Nord, fiind prezente în special în timpul sărbătorilor, sub forma unui sos tradițional, care însoțește friptura de curcan, potrivit Thes Tradition.

Omenirea a recunoscut de mult timp beneficiile merișoarelor. Bogate în polifenoli, antioxidanți naturali, aceste fructe au fost utilizate în fitoterapie pentru prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni. Proprietățile lor anti-microbiene și anti-oxidante le fac ideale pentru menținerea unei sănătăți optime.

Una dintre cele mai cunoscute virtuți ale merișoarelor este acțiunea lor asupra sistemului urinar. Studiile in vitro au demonstrat că merișoarele au capacitatea de a preveni bacteriile să se fixeze în vezica urinară. Consumul regulat de ceai de merișoare nu doar că previne infecțiile urinare, dar poate avea și un efect curativ.

Beneficiile ceaiului de merișoare sunt variate. Pe lângă prevenirea infecțiilor tractului urinar, acestea pot contribui la prevenirea bolilor parodontale și cariilor. Protejând gingiile și dinții prin împiedicarea bacteriilor să se așeze, merișoarele se dovedesc a fi un aliat puternic pentru sănătatea orală.

Cum pot beneficia oamenii de proprietățile merișoarelor? Există mai multe forme de consum: de la capsulele și suplimentele alimentare până la consumul de merișoare proaspete sau uscate. Cu toate acestea, consumul excesiv poate cauza efecte secundare precum diaree, balonare sau crampe, în special la persoanele care urmează tratamente anticoagulante.

Pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează, consultarea medicului înainte de a consuma merișoare este recomandată, deoarece nu există suficiente dovezi pentru a stabili dacă aceste fructe pot avea vreun efect advers.

Ceaiul de merișoare, în particular, reprezintă o modalitate plăcută de a beneficia de proprietățile lor, fiind potrivit pentru toate gusturile. Fără adaos de zahăr, ceaiul de merișoare oferă o soluție delicioasă pentru diabetici și pentru cei care își monitorizează greutatea, în timp ce se bucură de beneficiile sale și de gustul său subtil și aromat.

Vezi și: Zeama de varză, remediu pentru mahmureală. Ce conține și de ce funcționează

Ceaiul de merișoare aduce numeroase beneficii sănătății, însă consumul moderat și consultarea medicului în cazul anumitor condiții medicale sunt recomandate pentru a evita eventualele efecte secundare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel