Ceaiul de ghimbir proaspăt cu lămâie este un adevărat remediu în caz de răceli și dureri în gât, dar și pentru o digestie proastă. Ghimbirul este un condiment și un remediu natural puternic.
Lămâia și ghimbirul sunt potrivite a fi consumate, în special, în sezonul rece, deoarece au proprietăți de încălzire, dau căldură organismului și ajută la prevenirea afecțiunilor sezoniere.
Alimentele care dau arsuri la stomac. Unele te vor surprinde, NU le mai mânca niciodată seara
Ceaiul de ghimbir este un remediu natural, recomandat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
În special, ceaiul de ghimbir are următoarele beneficii:
- promovează digestia,
- calmează durerea în gât,
- calmează tusea,
- potolește senzația de greață,
- ameliorează răceala și gripa,
- are efect de încălzire,
- întărește sistemul imunitar,
- favorizează purificarea organismului,
- stimulează pofta de mâncare,
- calmează durerile menstruale,
- reduce stresul,
- este un calmant natural al durerii și antiinflamator.
Cum se prepară ceaiul de ghimbir proaspăt
Cu doar trei ingrediente poți obține un remediu natural minunat pentru serile reci de iarnă. Ceaiul de ghimbir poate fi preparat sub formă de infuzie sau decoct. Pentru infuzie se folosește câte un plic de ceai de ghimbir pentru fiecare cană.
Pentru decoct trebuie să ai ghimbir proaspăt, pe care îl poți cumpăra din magazinele bio sau din orice supermarket. Sfatul este să bei 2 căni de ceai de ghimbir pe zi.
Ceaiul care ajută la curățarea ficatului. Fecioru: Se face 4 zile pe lună, nu foarte des
Ceaiul de ghimbir, rețeta decoctului. Ai nevoie de 2 sau 3 felii de ghimbir proaspăt, 250 ml de apă fierbinte și 1 felie de lămâie.
Dacă vrei să adaugi lămâie în ceaiul de ghimbir, alege doar lămâi organice. Într-o cratiță se toarnă apa și se adaugă doua-trei felii de ghimbir și o felie de lămâie. De asemenea, poți stoarce puțin suc de lămâie în apă. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10 minute.
Apoi se ia de pe foc, se strecoară decoctul, se toarnă într-o cană și se îndulcește după gust. Cantitatea de ghimbir de utilizat depinde de cât de intens vrei să fie gustul ceaiului. Adaugă miere sau alt îndulcitor natural la alegere.
Super alimentele care accelerează metabolismul. Consumă-le pentru rezultate fabuloase
Ceai de ghimbir, rețeta pentru infuzie. Pentru a pregăti ceaiul de ghimbir sub formă de infuzie, fierbe apa la fiert într-o cratiță. Apoi toarnă apa într-o ceașcă sau ceainic și adaugă plicul de ceai. Timpii de perfuzie pot varia de la aproximativ 5 până la 10 minute. Dacă dorești, poți adăuga miere și suc de lămâie în ceaiul de ghimbir înainte de a-l savura.
Dacă exagerezi cu ceaiul de ghimbir și dacă depășești dozele recomandate, poți avea probleme gastrointestinale, spre exemplu arsuri la stomac.
În acest caz, ar trebui să încetezi să bei ceai de ghimbir sau sa-l consumi mai rar. De asemenea, consultă întotdeauna medicul.
Ceaiul care curăță plămânii. Fecioru: Se poate ține cura de două ori pe an
Ceaiul este eficient pentru sistemul respirator dar și pentru creșterea imunității. Primele efecte se văd după trei zile.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit o nouă rețetă naturistă cu beneficii pentru sistemul respirator, cu efecte încă din prmele trei zile ale curei.
”Cei care s-au lăsat de fumat, care vor să se lase de fumat, care au plămânii mai încărcați după o răceală sau o bronșită, după astm.
Se ia o bucățică de rădăcină de ghimbir, două lingurițe de ceai de curcumă, un litru de apă, se iau 400 de grame de usturoi, curățat și tăiat rotițe și 400 de grame de zahăr, ar fi bine ca zahărul să fie brun.
Fasolea neagră, beneficii. Previne cancerul și bolile de inimă
Se amestecă toate ingredientele, se pune apa la fiert cu ghimbirul, curcuma și usturoiul, iar zahărul îl punem la sfârșit. Punem la fiert pe foc mic, până scade cantitatea la jumătate. O lăsăm să se răcească și o punem într-un borcănel, la frigider.
Se pot lua dimineața, câte două linguri, sau dimineața și seara, câte o lingură, înainte de masă, cu jumătate de oră.
Este foarte bun pentru că scoate și sărurile din corp, ridică și imunitatea”, a explicat Lidia Fecioru la Antena 3.
În ceea ce privește cura, aceasta se face cât este cantitatea de ceai, iar primele semne se văd chiar de a treia zi de cură.
”Este posibil să avem un ușor exces de tuse mai puternică, pentru că avem o tuse mai productivă și trebuie să scoatem mucozitățile. Terminăm ceaiul și putem relua cura când mai simțim nevoia”, a mai spus bioenergoterapeutul, subliniind că de obicei persoanele are vor să își ridice imunitatea să fie pregătiți de iarnă, o fac de două ori pe an, o dată primăvara și o dată toamna.
Curcuma, beneficii pentru sănătate
Curcuma este un condiment foarte aromat, cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii. Oamenii de știință consideră că inflamația cronică la nivel scăzut poate juca un rol ăn unele afecțiuni și bol, printre care bolile de inimă, cancerul, sindromul metabolic, boala Alzheimer sau o serie de tulburări neurodegenerativ.
Curcuma are acțiune antioxidantă, fiind benefică în mecanismul anti-îmbătrânire, prin neutralizarea radicalilor liberi.
Sucul de mere și sfeclă, complex de vitamine. Te menține în formă și plin de energie
Curcuma joacă un rol important în sănătatea neuronală, studii pe animale arătând că un consum de curcumă poate crește nivelul de factori neurotrofic derivat din creier.
Curcuma reduce riscul de boli cardiace și previne cancerul. De asemenea este util în reducerea simptomelor în cazul bolii Alzheimer, prin rolul pe cate îl are în reducerea stresului oxidativ și al inflamației.
Curcuma poate fi folosită ca supliment în cazul pacienților diagnosticați cu artrită. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.