Ceaiul de ghimbir. Ce boli ține la distanță

Ghimbiru este folosit ca aliment și medicament de secole. Este bogat în fitochimice care combat inflamația, susțin funcția imunitară și promovează sănătatea digestivă.

Acest condiment a apărut ca un remediu natural pentru greață, indigestie, balonare și afecțiuni inflamatorii, printre alte afecțiuni comune. Ceaiul de ghimbir este la fel de benefic, potrivit studiilor. 

Un studiu publicat în ediția din aprilie 2015 a revistei medicale Food Science & Nutrition sugerează că amestecul ceaiului și a extractelor de ghimbir poate crește valoarea antioxidantă a ambelor ingrediente. După cum remarcă oamenii de știință, ghimbirul este o sursă bună de catechine, gingeroli și alți polifenoli. Ceaiul conține catechine cu efecte anti-diabetice, antimicrobiene și antiinflamatorii.

 


Ghimbirul este bogat în antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși naturali care protejează împotriva radicalilor liberi rezultați din expunerea la fumul de țigară, pesticide, poluanți de mediu și alte substanțe chimice dăunătoare. De asemenea, protejează împotriva stresului oxidativ, care poate contribui la inflamații, leziuni celulare, cancer, ateroscleroză și tulburări neurologice.

O altă recenzie, publicată în Gastroenterology Research and Practice, în martie 2015, a evaluat rolul ghimbirului în prevenirea și tratamentul cancerului gastro-intestinal. Cancerul gastro-intestinal este un termen umbrelă pentru cancerele de colon, ficat, stomac, esofag, vezică biliară și alte organe responsabile de digestie. Cercetătorii afirmă că ghimbirul poate induce moartea celulelor canceroase, poate reduce incidența adenoamelor și poate suprima anumiți compuși care promovează creșterea tumorii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel