Ceaiul de cătină este o vedetă a remediilor naturale datorită multitudinii de substanțe vindecătoare pe care le conține planta. Acest ceai se prepară din fructele uscate de cătină, plantă care conține Vitamina A, Vitamina C, o parte din vitaminele complexului B (Vitamina B1, Vitamina B2 și Vitamina B6), magneziu, fier, calciu și potasiu.
Sănătatea pielii
Studiile arată că ceaiul de cătină poate fi folosit în problemele dermatologice, precum: acneea, psoriazisul, arsurile solare sau eczemele pielii. Antioxidanții din plantă mențin pielea sănătoasă, îi redau luminozitatea și elasticitatea, iar produsul poate fi folosit atât intern, cât și prin aplicații externe pe zona afectată.
Aliatul imunității
În medicina tradițională, cătina este folosită frecvent pentru întărirea sistemului imunitar. Conținutul crescut în Vitamina C protejează organismul de infecții și inflamații și ține răcelile departe. De asemenea, acest ceai poate fi consumat cu încredere atunci când ne îmbolnăvim și pe lângă hidratare, avem nevoie de un aport crescut în Vitamina C.
Remediu pentru oboseală
Multe persoane se luptă cu oboseala cronică din cauza stilului de viață stresant și a lipsei orelor de somn necesare. Ceaiul de cătină are efect revitalizant, energizant și crește starea de spirit.
Sănătatea inimii
Deși colesterolul în sine nu este rău, depunerea acestuia pe vasele de sânge crește riscul de ateroscleroză și de boli cardiovasculare. Ceaiul de cătină reduce nivelul de colesterol din sânge și este bogat în antioxidanți, proprietăți ce îl fac benefic pentru persoanele care suferă de boli de inimă sau care doresc pur și simplu să prevină aceste afecțiuni.
Scăderea nivelului de colesterol este necesară și pentru bolnavii de diabet, care se confruntă cu această problemă. De asemenea, există studii care arată efectul hipoglicemiant al consumului de cătină.
Sănătatea sistemului digestiv
Ceaiul de cătină reglează tranzitul intestinal și ameliorează durerea abdominală. Din acest motiv, produsul este recomandat de specialiști în balonare, dureri gastrice și chiar în ulcere stomacale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.