Ceaiul de busuioc, efect calmant și analgezic. Detaliul pe care trebuie să îl știi atunci când îl prepari

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul de busuioc - FOTO: Freepik@Racool_Studio
ceaiul de busuioc - FOTO: Freepik@Racool_Studio

Ceaiul de busuioc este un ceai delicios care oferă beneficii impresionante pentru sănătate celor care îl beau în mod regulat.

Ceaiul de busuioc este un ceai din plante care se prepară cu frunzele uscate ale plantei de busuioc. Planta a fost în uz de mii de ani, și provine din Asia și India, deși s-a răspândit în Europa și regiunile mediteraneene cu mult timp în urmă. Diferitele variante ale acestei plante pot produce diferite arome, care vă pot afecta gustul ceaiului, dar căutați ceva numit busuioc dulce, deoarece acesta este cel mai frecvent tip utilizat în această băutură.

Cele mai notabile beneficii pentru sănătate ale ceaiului de busuioc includ capacitatea sa de a stimula sănătatea orală, de a detoxifia organismul, de a ajuta la reglarea simptomelor diabetice și de a ușura stresul, printre altele, arată Organic Facts.

Ceaiul de busuioc, aliat al pielii

Busuiocul este ambalat cu antioxidanți și alți compuși volatili care pot reduce inflamația și pot îmbunătăți starea generală de sănătate a pielii. Cu mai puțini radicali liberi care cauzează probleme, pielea ta va arăta mai tânără, fără riduri și pete de vârstă.

Vezi și: XBB.1.5, noua sub-variantă de COVID provoacă îngrijorare. Primele cazuri au fost înregistrate și în Europa. Virusul evită mecanismele de apărare ale organismului și îl atacă

Ceaiul de busuioc, benefic pentru sănătatea orală

Mulți oameni mestecă frunze de busuioc, deoarece au proprietăți antibacteriene și antivirale naturale în ele, dar același lucru poate fi savurat și odată cu ceaiul, prevenind infecțiile care provoacă halitoză și alte boli orale.

Ceaiul de busuioc reglează glicemia

Frunzele de busuioc sunt utilizate empiric pe scară largă pentru a scădea nivelul de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat. Potrivit unui studiu din 2017 realizat de revista Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, busuiocul este o intervenție sigură pe bază de plante care ajută în mod necesar la normalizarea nivelului de glucoză din sânge, a tensiunii arteriale și a profilului lipidic. Mai mult decât atât, ajută și la rezolvarea stresului psihologic și imunologic. Consumul regulat de acest ceai ajută la menținerea simptomelor diabetice sub control.

Ceaiul de busuioc, efect analgezic

Busuiocul este, de asemenea, un analgezic natural și poate ameliora rapid disconfortul și inflamația asociate cu rănile și bolile, ajutând în același timp la prevenirea infectării acestor leziuni.

Vezi și: Kate Middleton, dieta unei siluete de invidiat. Băutura la care nu renunță dimineața

Ceaiul de busuioc menține sistemul imunitar

După cum s-a menționat, ceaiul de busuioc este ambalat cu compuși care vă pot ajuta să preveniți infecțiile virale și bacteriene, oferind astfel sistemului imunitar o pauză necesară și un sprijin suplimentar.

Ceaiul de busuioc reduce stresul

Când vine vorba de ameliorarea stresului, acest ceai pământesc și liniștitor poate ajuta la scăderea nivelului hormonilor de stres și, de asemenea, îi poate ajuta pe cei care se luptă cu insomnia. Acest lucru poate fi bun pentru sistemul cardiovascular, precum și metabolismul și sănătatea mintală.

Ceaiul de busuioc, cum se prepară

Puteți face ceai de busuioc destul de simplu, deoarece tot ce necesită sunt frunze de busuioc și ceai.

Ingrediente

- 1/2 cană frunze de busuioc

- 2 căni de apă

- 1-2 pliculețe de ceai negru

- miere opțional

Vezi și: Stare de alertă epidemică. Epidemia de gripă, declarată oficial în România. Rafila, despre măsurile aplicate

Cum preparați ceaiul de busuioc

Într-o cratiță, adăugați 1/2 ceașcă de frunze de busuioc la 2 cești de apă și aduceți-o la fierbere.

Reduceți căldura și lăsați apa să fiarbă timp de 3-4 minute.

Adăugați 1-2 pliculețe de ceai negru în apă; întoarceți apa la fierbere.

Strecurați frunzele de busuioc. Se serveşte cu un îndulcitor natural, dacă se doreşte.

Ceai de busuioc efecte secundare

Dacă consumați prea mult ceai de busuioc, pot exista unele efecte secundare, dar majoritatea efectelor sunt din cauza cofeinei prezente în ceai.

O alergie la busuioc este posibilă, iar acest lucru poate duce la inflamare sau stomac deranjat.

Femeile gravide ar trebui să evite consumul de ceai de busuioc, deoarece există anumiți compuși activi în această plantă care pot afecta nivelurile hormonale.

În plus, această băutură poate subția sângele, deci nu este recomandat să fie băut înainte de o procedură chirurgicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel